Goede pasvorm

Een thermo werkbroek moet goed op het lichaam aansluiten. Hoe beter de thermokleding aansluit hoe beter het werkt. De broek zal dus als een tweede huid om het lichaam moeten zitten. Bij een perfecte aansluiting zal het de benen goed warm houden en het zweet afvoeren. Mocht je ook voor een thermoshirt gaan, dan is het van belang dat deze goed aansluit op de thermobroek. Als er namelijk een stuk huid bloot is, verlies je gelijk veel warmte. Koop daarom het liefst het bijpassende thermoshirt. 

Hoe draag je de thermobroek

De beste manier om jezelf warm aan te kleden, voor werk in koude omstandigheden, is om meerdere lagen kleding aan te doen. Het beste kun je dan beginnen met een basislaag van thermokleding. In principe werkt thermokleding namelijk het beste als dit direct op de huid wordt gedragen. Dit geldt tevens voor een thermo werkbroek. Draag deze thermobroek dan ook als eerste laag kleding. Vervolgens kan je hier dan een shirt of broek over dragen en daarna nog een jas. Op deze manier zorg je dat je het meeste profijt haalt uit je kleding.  

Eigenschappen thermobroeken

Bij het kiezen van de juiste thermobroek is het van belang om goed te kijken naar de eigenschappen ervan. Sommige broeken hebben bijvoorbeeld ondersteunende patches op anatomische tactische plekken op de broek. Deze patches zorgen voor extra ventilatie, stimuleren de doorbloeding en geven extra bewegingsvrijheid. Een hoogwaardige thermobroek combineert verschillende eigenschappen om de drager te voorzien van optimale comfort en functionaliteit. Hieronder hebben wij wat eigenschappen uitgelicht die van belang zijn voor het kiezen van de juiste thermokleding. 

Vochtregulerend:

Een kwalitatief goede thermobroek heeft vochtregulerende eigenschappen. Dit houdt in dat de thermobroek het vocht van het lichaam afvoert. Hierdoor blijft het lichaam droog, zelfs bij intensieve activiteiten. Zo blijf je de hele dag comfortabel en warm zonder dat je overmatig gaat zweten. 

Geurvretend:

Sommige thermo werkbroeken zijn behandeld met geurvretende technologieën. Door deze technologie wordt de ontwikkeling van vieze geuren geminimaliseerd, zelfs bij intensief gebruik. Ook na herhaaldelijk wassen blijven deze geurvretende eigenschappen van kracht. Hierdoor kan je de thermobroek de hele dag gebruiken en toch fris blijven.    

Vlamvertragende eigenschappen:

Omdat veiligheid van groot belang is op de werkvloer, zijn sommige thermobroeken voorzien van vlamvertragende eigenschappen. Deze kleding is ontworpen om niet te smelten of verder te branden zodat je beschermt bent tegen hitte en vlammen. Dit vermindert de kans op brandwonden en biedt zodoende extra bescherming. 

Sneldrogend:

Een sneldrogende thermobroek is ideaal wanneer de broek vaak moet worden gebruikt of wordt blootgesteld aan water, regen of zweet tijdens het werk. De naam zegt het al, de sneldrogende thermobroek zorgt ervoor dat de broek sneller droogt dan gewoonlijk. Hierdoor voorkom je het ongemak van werken in natte kleding. 

Ademend:

Een goede thermobroek houdt de drager niet alleen warm, maar zorgt ook voor goede luchtcirculatie. Dit is cruciaal voor het reguleren van lichaamswarmte. Door een goede luchtcirculatie kan overtollige lichaamswarmte ontsnappen. Hierdoor blijft de temperatuur aangenaam en zal je niet oververhit raken of overmatig gaan zweten. 

Gebrusht:

In ons assortiment hebben wij ook thermobroeken die geborsteld (gebrusht) zijn. Door het borstelen van de stof krijgt deze een zachte, pluche textuur. Een gebrushte thermobroek zit extra lekker op de huid maar het verbetert ook de isolatie van de broek. Zodoende wordt de warmte nog beter behouden. 

Thermobroek kopen bij PBM discounter

Onze thermobroeken zijn van uitstekende kwaliteit en uiterst scherp geprijsd. Bekijk ons aanbod op de webshop en bestel vandaag jouw thermobroek online. Voor persoonlijk advies kan je natuurlijk altijd contact opnemen via +31 85 065 69 29.

Met alleen een thermobroek ben je er vaak nog niet. Dus neem ook eens een kijkje bij onze thermoshirts en thermojassen.