Werk regenbroeken

Bij werk in een vochtige omgeving kan een werk regenbroek een ideale uitkomst zijn. Onze regenbroeken zijn niet alleen volledig waterdicht, maar in sommige gevallen zelfs reflecterend. Wij hebben regenbroeken van merken als Dolfing, OXXA en Sioen. 

Lees meer
23 resultaten (1-23)
Sorteren op:

Waar op te letten bij het aanschaffen

Bij het aanschaffen van een regenbroek kan je te letten op diverse criteria:

  • Materiaal: Het is belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan een regenbroek is gemaakt. Het materiaal dient zowel duurzaam als comfortabel te zijn. 
  • Duurzaamheid: Een goede regenbroek is zowel scheur- als slijtagebestendig. De levensduur wordt daarnaast ook bepaald door de stevigheid van de naden en de kwaliteit van eventuele ritsen en knopen.
  • Ontwerp en pasvorm: Een goede pasvorm is cruciaal voor comfort en bewegingsvrijheid. Ook ventilatie en de verstelbaarheid van de broek zijn belangrijk om mee te nemen in de overweging.
  • Water-/Winddicht: Let op de eigenschappen die de kleding volledig water- en winddicht maken. Bijvoorbeeld getapete of gelaste naden en de dikte van het materiaal. 
  • Ventilatie: Goede ventilatie is essentieel voor het voorkomen van overhitting en vochtopbouw. De ventilatie laat de lucht circuleren en voert het vocht af, waardoor de benen de gehele dag droog en fris blijven.
  • Vlamvertragend: Een vlamvertragend regenbroek is handig bij risico op blootstelling aan open vuur, vonken of extreme hitte. Het materiaal van de broek is niet onbrandbaar maar vertraagt de verspreiding van vlammen. Wij hebben één brandvertragende regenbroek in ons assortiment, de Sioen 5806 Ekofisk werkbroek

Reflecterend

In sommige sectoren is het van levensbelang om goed op te vallen, zoals in de bouw. Om deze reden hebben wij ook regenbroeken met opvallende (fluorescerende) kleuren en reflecterende strepen in het assortiment. Deze regenbroeken voldoen aan de EN ISO 20471 normering, de internationale norm die betrekking heeft op reflectiekleding. Deze norm is opgedeeld in verschillende klassen van zichtbaarheid waar klasse 1 de laagste is en klasse 3 de hoogste. De volgende broeken voldoen aan deze norm: 

RWS goedgekeurd

Rijkswaterstaat stelt naast de EN ISO 20471 normering extra eisen aan veiligheidskleding die wordt gebruikt op en langs rijkswegen en het spoor. Deze extra eisen hebben betrekking op de reflecterende strepen op de kleding, de kleur van de kleding en de locatie van de werkzaamheden. Wij hebben twee werk regenbroeken die aan de RWS norm voldoen:

Werk regenbroek kopen bij PBM discounter

Indien je graag hulp of advies wilt inschakelen, zijn wij altijd bereikbaar op +31 85 065 69 29. Naast werk regenbroeken hebben wij ook werk regenpakken, werk regenoveralls en werk regenjassen