Reflecterende trui nodig voor het werk

Is zichtbaarheid belangrijk in je werk, dan kan een reflecterende trui een uitkomst zijn voor de veiligheid tijdens het werk. Het belangrijkste doel van een reflecterende trui is om op te vallen tijdens werkomgevingen met lage zichtbaarheid. Wanneer je op de openbare weg werkt, is het dragen van high-visibility werkkleding zelfs wettelijk verplicht. De OXXA X-Viz-Cap 6230 voldoet bijvoorbeeld aan deze wettelijke eis doordat deze trui voorzien is van de EN ISO 20471 normering.

Normering reflectie

De normering EN ISO 20471 is de internationale norm die betrekking heeft op hoge zichtbaarheidskleding. Deze norm is vooral belangrijk in gevaarlijke werkomgevingen, zoals bij wegwerkzaamheden of in de buurt van rijdend verkeer. Door gebruik van reflecterende banden en fluorescerend materiaal geeft de kleding een hoge zichtbaarheid.

De EN 20471 normering heeft verschillende klassen van zichtbaarheid:

  • Klasse 1: Laagste zichtbaarheid.
  • Klasse 2: Wegwerkzaamheden met een maximumsnelheid tot 50 km per uur. 
  • Klasse 3: Wegwerkzaamheden bij hogere snelheden. 

Er zijn ook specifieke normen opgesteld voor de kleur van de veiligheidskleding in combinatie met de locatie van de werkzaamheden. 

  • Spoor: Oranje veiligheidskleding.
  • Openbare weg: Veiligheidskleding in een uniforme kleur, oranje of rood.  
  • Snelwegen: Veiligheidskleding in een uniforme kleur, oranje of rood.  

Reflecterende trui kopen bij PBM discounter

Bij PBM discounter zorgen wij dat onze producten altijd scherp geprijsd zijn, terwijl wij tevens kwaliteit garanderen. Mocht je hulp of advies nodig hebben bij het kiezen van de juiste trui, bel ons dan op +31 85 065 69 29. Neem ook eens een kijkje bij ons uitgebreide assortiment van aanvullende reflecterende artikelen, zoals reflecterende jassen, reflecterende shirts, reflecterende broeken, reflecterende overalls en veiligheidshesjes