Snijbestendige handschoenen

Snijbestendige handschoenen kopen doe je voordelig bij PBM discounter! In onze webshop vind je kwalitatief hoogwaardige exemplaren van toonaangevende merken als Ansell, Mapa, Showa, OXXA en PSP.

Lees meer

Uitgelichte merken voor snijbestendige handschoenen

66 resultaten (1-48)
Sorteren op:

Wanneer kies je voor snijhandschoenen?

Snijvaste handschoenen zijn onmisbaar bij vele toepassingen op de werkvloer. Wanneer je werkt met scherpe voorwerpen of objecten zijn ze van essentieel belang om (ernstige) schade aan de handen en polsen te voorkomen. Snijbestendige handschoenen worden veel gebruikt in de metaal- en staalindustrie, offshore en automotive. Ze zijn ook perfect voor glaszetters.

Welke snijbestendige handschoenen kopen?

Snijbestendige handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende beschermingsklassen, materialen en maten. Wat de beste snijhandschoenen zijn, is afhankelijk van de werkzaamheden. Het is belangrijk om afhankelijk van de aanwezige gevaren het juiste paar te kiezen. 

Bescherming

Snijvaste werkhandschoenen in ons assortiment zijn getest en gecertificeerd volgens de Europese norm EN 388. Deze norm beschrijft de eisen waaraan de handschoenen moeten voldoen om bescherming te bieden tegen schuren, snijden, scheuren en perforeren.

Belangrijk om te weten is dat de norm een aantal jaar geleden is aangepast. Voorheen werd de mate van bescherming tegen mechanische risico’s aangeduid met enkel cijfers (0-4, snijweerstand 0-5). Hoe hoger het getal, hoe beter de bescherming. Tegenwoordig wordt de snijbestendigheid ook getest volgens ISO13997. Het prestatieniveau, de zogeheten Newtonscore, wordt aangeduid met een letter (A-F). Wij verkopen handschoenen in de klassen A, B, C, D, E en F. Handschoenen met snijklasse F bieden de hoogste snijbescherming. Meer informatie lees je in ons blog.

Zijn er naast snijrisico's nog meer gevaren aanwezig op de werkvloer? Let er dan op dat de handschoenen hier ook bescherming tegen bieden. De PSP Chemical Nitrile Cut Protect Pro 40-380 combineert bijvoorbeeld een uitstekende snijweerstand met chemische bescherming.

Materiaal

Veiligheidshandschoenen met een voering van kevlar (bijv. Ansell ActivArmr 80-600) zijn hittebestendig en ongelofelijk sterk. Deze synthetische para-aramidevezel zorgt voor een gemiddelde snijweerstand. Exemplaren van Dyneema (bijv. OXXA X-Diamond-Pro 51-775) bieden een uitmuntende snijweerstand en zijn duurzaam. De OXXA X-Diamond-Flex 51-790 is een geavanceerde snijbestendige handschoen die gebruikmaakt van Dyneema Diamond Technology.

We hebben ook winter snijhandschoenen die beschermen tegen verwondingen én kou: OXXA E-Nature-Thermo 52-800.

Let bij het kopen van snijbestendige handschoenen ook op de coating. Een nitril coating beschermt goed tegen sneeën en perforaties en zorgt voor een uitstekende grip op vette en olieachtige voorwerpen. Dit materiaal voorkomt dat vloeistoffen binnendringen en garandeert een hoge beweeglijkheid. Latex heeft waterafstotende eigenschappen en biedt een goede schuurbestendigheid. Het is minder goed inzetbaar bij contact met oliën en vetten. Snijvaste werkhandschoenen met een coating van polyurethaan zijn dun, soepel en ademend. Ze zijn bestand tegen schuren en ideaal voor drogere toepassingen.

Maat

De meeste snijvaste werkhandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De juiste maat kiezen is essentieel voor goede bescherming, gebruikscomfort en behoud van functionele effectiviteit. Raadpleeg ons blogitem De juiste maat werkhandschoenen kopen voor handige meetmethodes

Overige eigenschappen

Snijbestendige werkhandschoenen verschillen bijvoorbeeld ook op het gebied van comfort, kleur en prijs.

Is een hoge zichtbaarheid belangrijk? Kies dan voor een exemplaar met een felle kleur, zoals de Ansell ActivArmr 80-600.

Werk je met zwaar gereedschap, zoals scharen en tangen, ga dan voor naadloze snijbestendige handschoenen (bijv. Showa S-TEX 541). Naden kunnen irriatie geven of drukken in de huid door het gewicht van het gereedschap. 

Op zoek naar een werkhandschoen die compatibel is met touchscreen schermen? De OXXA X-Diamond-Pro serie is met touchscreen apparaten te gebruiken.

Voor ultiem comfort is de OXXA X-Diamond-Pro 51-775 een goede keus. 

Snijbestendige handschoenen kopen bij PBM discounter

Als je goede snijbestendige handschoenen aanschaft kan je comfortabel werken zonder onnodig risico op schade aan de handen en polsen te lopen. Ze beschermen tegen snijgevaar en tegen puntige en scherpe voorwerpen zonder het werk te beperken.

Met de exemplaren in ons assortiment ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en scherpste prijs. Bekijk het volledige aanbod en filter naar jouw wensen op merk, maat, coating en snijweerstand. Bestel jouw ideale paar eenvoudig online.

Neem gerust contact op via +31 85 065 69 29 voor persoonlijk advies. Wij helpen graag bij het creëren van een veilige werkomgeving.