Leren werkhandschoenen

Leren werkhandschoenen kopen voor allround toepassingen? Wij bieden een ruim assortiment.

Lees meer
40 resultaten (1-40)
Sorteren op:

Welk leer kan ik het best kiezen?

In onze webshop vind je werkhandschoenen van onder meer rundnerf-, rundsplit-, buffel- en nappaleder. Elk soort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen.

Rundleder

Rundleer is een van de populairste leersoorten. Het is duurzaam, flexibel en stevig en heeft een natuurlijke nerf. Het is wel wat zwaarder en stugger.

Buffelleder

Werkhandschoenen gemaakt van buffelleer hebben een stoere en robuuste uitstraling. Het materiaal is stevig en duurzaam en relatief duurder.

Nappaleder

Nappaleder is afkomstig van geiten en schapen. Het is vrij dun materiaal, maar erg sterk. Nappaleren handschoenen bieden een uitstekende vingergevoeligheid en hoge mate van flexibiliteit. Daarnaast zijn ze comfortabel om te dragen.

Nerf- en splitleder

Leer is dik en stevig materiaal en wordt daarom is verschillende lagen opgesplitst. De buitenste laag wordt nerf genoemd en heeft een dichte vezelstructuur. Hierdoor scheurt het minder snel dan de andere lagen (split) en is het ook olie- en vochtafstotend. Splitleer is minder geschikt voor werkzaamheden met vocht en olie omdat het een open structuur heeft.

Materiaal van de voering

Gevoerde lederen werkhandschoenen hebben een hoog draagcomfort. De voering is meestal gemaakt van katoen, dat gemakkelijk en snel vocht opneemt. Flanel en molton voelen extra zacht aan. De PSP Corium Winter 34-610 is voorzien van een extra dikke molton binnenkant en daardoor ideaal voor koude werkomstandigheden. De PSP Corium Winter 37-615 is koude- en hittebestendig dankzij de isolerende foam voering.

Leren chauffeurshandschoenen

Op zoek naar leren chauffeurshandschoenen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen exemplaren van nappaleder, zoals de PSP Corium Driver Nappa 32-209, en rundnerfleder. De PSP Corium Driver Grain 24-270 werkhandschoenen zijn gemaakt van rundnerf.