Lashandschoenen

Goede lashandschoenen zijn onmisbaar bij veilig lassen. In onze webshop kan je verschillende leren lashandschoenen kopen. Zoals gevoerde, kevlar gestikte en korte lashandschoenen. Daarnaast kan je voor zowel het grove als het precieze werk bij ons terecht.

Lees meer

Uitgelichte merken voor lashandschoenen

16 resultaten (1-16)
Sorteren op:

Normering

Lashandschoenen in ons assortiment zijn getest en gecertificeerd volgens de Europese norm EN 407. Deze norm beschrijft de eisen waaraan de handschoenen moeten voldoen om bescherming te bieden tegen thermische risico’s. Daarnaast moeten ze bestand zijn tegen mechanische gevaren. Dit wordt aangeduid met de norm EN 388.

Mate van vingergevoeligheid

Lashandschoenen komen in twee types:

  • Type A: voor zware toepassingen, lage vingergevoeligheid
  • Type B: voor lichte toepassingen, hoge vingergevoeligheid

Als we deze categorisering relateren aan de diverse lasmethoden kunnen we stellen dat type A handschoenen ideaal zijn voor MIG/MAG lassen en type B handschoenen voor TIG lassen.

Ben je op zoek naar TIG lashandschoenen? Dan zijn de volgende exemplaren een goede keus:

De volgende handschoenen zijn ideaal voor MIG lassen:

Welke leersoort moet ik kiezen?

Wij bieden een ruim aanbod aan leren lashandschoenen. Er zijn varianten verkrijgbaar met een palm van hertensplitleder, nappaleder, rundnerfleder en rundsplitleder. Nerfleder heeft een dichte vezelstructuur, waardoor de kans op scheuren bijzonder klein is. Splitleder is iets minder duurzaam en daardoor ook voordeliger. Nappaleder is dun, soepel én sterk.

Voering

Lashandschoenen met een molton voering, zoals de OXXA X-Welder-Pro 53-800 bieden extra veel bescherming tegen hitte. 

Lashandschoenen kevlar gestikt

In onze webshop vind je ook lashandschoenen die met kevlar garen gestikt zijn, zoals de OXXA Weld-Comfort 53-740, OXXA Welder 53-150. Dit zorgt voor een sterkere naad en vlamwering.

Lashandschoenen kopen?

Ontdek ons aanbod in de webshop! Weet je niet zeker wat de beste lashandschoenen zijn om te kopen? Neem dan gerust contact op met onze productspecialist via +31 85 065 69 29.

We hebben ook laskappen, lasschilden, lasbrillen en laskleding in het assortiment.