3M Peltor gehoorkappen

De 3M Peltor gehoorkappen zijn betrouwbaar en beschermend. Met verschillende bevestigingsmogelijkheden en beschermingsniveaus is er voor iedereen juiste gehoorkap te vinden. 

Lees meer
26 resultaten (1-26)
Sorteren op:

3M Peltor gehoorkappen

Wanneer werkzaamheden worden uitgevoerd in een omgeving waar de omgevingsgeluiden luider zijn dan 85 dB(A), is het verplicht om gehoorbescherming te dragen. Dit geluidslevel is al aanwezig bij een drukke autoweg, dus je kan je voorstellen hoe snel het noodzakelijk is om gehoorbescherming te dragen. Binnen de wereld van PBM zijn er verschillende soorten gehoorbescherming te vinden. Deze soorten zijn te onderverdelen in oordoppen, gehoorkappen en otoplastieken. De verschillende soorten bescherming bieden ook andere voordelen.

Gehoorkappen staan erom bekend dat ze erg gebruikersvriendelijk zijn en een consistente pasvorm hebben. Het is een kwestie van ze op- en afzetten. Er zijn twee soorten oorkappen, passieve en actieve. Passieve oorkappen dempen omgevingsgeluiden. Actieve gehoorkappen beschikken over een ingebouwd elektrisch systeem. Deze oorkappen detecteren geluid in de omgeving via een microfoon en versterken of zwakken dit af in de oorkap. Hoe efficiënt de gehoorkappen geluid dempen is afhankelijk van het soort kap. Voorbeelden van dit soort gehoorbescherming zijn:

3M Gehoorkappen zijn verkrijgbaar met een hoofdband, nekband of helmbevestiging. Afhankelijk van andere pbm onderdelen, kan voor een van deze versies worden gekozen. Zo kunnen gehoorkappen met een nekband het beste worden gecombineerd met een stootpet en zijn gehoorkappen met helmbevestiging alleen te combineren met verschillende veiligheidshelmen.

Alle 3M gehoorkappen hebben een comfortabele fit en zorgen voor uitstekende bescherming. Met een brede variëteit aan opties is voor iedereen de juist kap te vinden. 3M heeft deze gehoorkappen opgesplitst in twee series: Optime en X-serie.

3M Peltor Optime

Als de golden standard in de wereld van gehoorbescherming, zijn de Optime gehoorkappen van 3M Peltor betrouwbaar, stevig en vooral ook goed in het beschermen tegen gehoorschade. Met drie modellen die verschillende levels aan geluidsbescherming bieden. Vanwege het lage profiel van de gehoorkappen zijn ze eenvoudig te combineren met andere veiligheidsuitrustingen. De afdichtingringen van de gehoorkappen zijn gevuld met vloeistof en schuim. De kussens zijn extra breed wat de druk op de oren verminderd. Ook zijn ze eenvoudig te vervangen en schoon te maken. De grote schelpen minimaliseren ophoping van warmte en vocht. Deze gehoorkappen zijn ontworpen voor zeer lawaaierige omgevingen met vooral lage frequenties. De 3M Peltor Optime serie bestaat uit drie versies:

3M Peltor Optime I (Bijpassende hygienekit: HY51)

3M Peltor Optime II (Bijpassende hygienekit: HY52)

3M Peltor Optime III (Bijpassende hygienekit: HY54)

3M Peltor X-serie

De 3M Peltor X serie weet de kennis van het 3M Peltor te combineren met de nieuwste innovaties in het PBM veld. De gehoorkappen in deze serie zijn genummerd op basis van beschermingsniveau. X1 biedt het laagste beschermingsniveau en de X5 het hoogste. Ook worden de verschillende modellen aangegeven met verschillende kleuren. De oorkappen zijn geschikt voor werkzaamheden met electriciteit. Met zachte oorkussen en een dubbele hoofdband is het mogelijk om deze gehoorkappen lang achter elkaar te blijven dragen. Door een ABS schelp en een thermoplastisch polyurethaan bekleding, zijn de gehoorkappen extra stevig. Alle modellen zijn geschikbaar met hoofdband of helmbevestiging. Wij raden altijd aan om de varianten met helmbevestigingen te gebruiken met 3M veiligheidshelmen. Hieronder vind je een overzicht van alle modellen.

Elektrische 3M Peltor gehoorkappen

3M Peltor biedt ook elektronische gehoorbescherming. Deze gehoorkappen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en populaire series zijn bijvoorbeeld de Worktunes, WS Alert X en de Litecom series. De Litecom kappen zijn vooral gefocust op communicatie tussen collega’s. Sommige elektrische gehoorkappen zijn voorzien van een omgevingsmicrofoon. Deze functie zorgt ervoor dat geluiden van buiten de schelp gedempt of versterkt worden. Ook zijn er gehoorkappen met bluetooth te vinden.