3M Peltor helm productlijn hoofdbescherming

De 3M Peltor productlijn: alle mogelijkheden uitgelegd

De 3M Peltor productlijn biedt een variatie aan beschermmiddelen voor het hoofd, oren en voor het gezicht. De accessoires en de 3M Peltor helmen kunnen eenvoudig met elkaar worden gecombineerd, zo ben je gegarandeerd van een veilige basis tijdens je werkzaamheden. Naast de nodige bescherming bieden de producten ook comfort en gerustheid voor de gebruiker.

3M Peltor helmen en accessoires

De 3M Peltor helmen zijn ontwikkeld om bescherming te bieden tijdens diverse werkzaamheden op werkplaatsen waar veiligheidsrisico’s gelden, zoals in fabrieken, op bouwplaatsen en in opslagruimten. Met name in een omgeving waar vallende voorwerpen, stoten of krassen regelmatig voorkomen.

Je kan de helmen uitbreiden met accessoires die misschien noodzakelijk zijn voor de werkzaamheden die je uitvoert, zoals een veiligheidsbril, een kinriem voor extra versteviging van de helm op je hoofd of bijvoorbeeld gehoorbescherming.

3M Peltor veiligheidsbril

Een veiligheidsbril beschermt tegen rondvliegende deeltjes, tijdens onder andere het slijpen van materialen of hakken, bij het maaien, tijdens schoonmaakactiviteiten of slopen bijvoorbeeld. De 3M Peltor V9C veiligheidsbril biedt de nodige bescherming voor de ogen en kan eenvoudig worden bevestigd aan de 3M Peltor veiligheidshelmen. Met een veiligheidsbril voorkom je schade aan je ogen tijdens risicovolle werkzaamheden.

3M Peltor zweetband 

Bij het dragen van hoofdbescherming tijdens intensieve werkzaamheden is het ontstaan van zweet een logisch gevolg. Uiteraard is het prettig als dit je werkzaamheden niet belemmert of vertraagd. Om dit te voorkomen komt een zweetband goed van pas. De 3M Peltor HYG4 zweetband is gemaakt van leer en is te combineren met alle 3M Peltor veiligheidshelmen.

3M Peltor kinriem

Tijdens het werken kunnen bepaalde bewegingen ervoor zorgen dat de helm langzaam afglijdt of verschuift. Maar ook bijvoorbeeld bij het werken op hoogte wil je er graag zeker van zijn dat je helm stevig op je hoofd blijft zitten. Om te voorkomen dat de helm verschuift of afglijdt kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van een kinriem, deze bevestig je direct aan de helm. De 3M Peltor GH4 kinriem kan je combineren met alle 3M Peltor G3000 veiligheidshelmen.

3M Peltor gehoorbescherming

De 3M Peltor oorkappen bieden de nodige bescherming tegen schadelijke geluidsniveaus. Deze kunnen gebruikt worden voor werkzaamheden binnen en buiten. Denk hierbij aan werkzaamheden in de bouw, tuinaanleg, onderhoud van wegen, of binnen in een fabriekshal bijvoorbeeld. Vanaf 80 decibel kan geluid al schadelijk zijn, het is dus van belang om bij lawaaierige werkomstandigheden goed voorbereid te zijn en de nodige bescherming bij de hand te hebben.

Passieve oorkappen 

De 3M Peltor passieve oorkappen of beschermers zijn uitsluitend voor het bedekken van de oren en om het geluid zo goed mogelijk te dempen. De passieve oorkappen hebben geen extra functies. Deze oorkappen zijn met volledige hoofdbeugel verkrijgbaar, maar ook zijn er oorkappen met een clipsysteem om ze aan de helm te bevestigen.

Elektronische oorkappen

De 3M elektronische oorkappen hebben extra functies. Je kan kiezen voor oorkappen met radio, oorkappen met bluetooth of allebei. Ook zijn er varianten met ingebouwde microfoon of portofoon te vinden. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld wel alert moet blijven op omgevingsgeluiden, of als je onderling met elkaar moet communiceren tijdens de werkzaamheden.

3M Peltor gelaatsschermen

Ondanks dat een helm goede bescherming biedt, kan het voor je gezicht onvoldoende zijn. Dan is het toevoegen van een vizier een uitkomst. 3M heeft de juiste producten om dit met de veiligheidshelm te combineren. Met het 3M Peltor V5 bevestigingskit en het 3M vizier, geef je de helm die extra veiligheid die je nodig hebt. Naast een transparant vizier, kan je ook kiezen voor een vizier voorzien van gaas zoals de 3M V4B gaasvizier.

Om een gelaatsvizier en gehoorbescherming samen op een helm te monteren heb je de 3M P3EV adapter nodig. Deze adapter maakt het mogelijk om de 3M V5 bevestigingskit te bevestigen op (de al bevestigde) gehoorkappen. 

Welk type vizier kiezen?

Als je een keuze maakt voor een gelaatsscherm, is het belangrijk om te weten welk type je nodig hebt. Er is een ruime keuze aan vizieren, echter is niet elk product geschikt voor dezelfde soort werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het opspatten van chemicaliën, hiervoor is een transparant, acetaat vizier aan te raden waarvan het materiaal bestand is tegen de chemische deeltjes. Bij ander soort werkzaamheden, zoals in de bosbouw, is juist een gaasvizier geschikter.

Complete Peltor sets

Ook zijn er combinatiesets te vinden, waarbij de gehoor- en gelaatsbescherming al inbegrepen zit.

3M Peltor producten bij PBM discounter

Je kan bij ons terecht voor zowel losse onderdelen als voor de volledige bescherm sets. In ons aanbod vind je diverse veiligheidshelmen, oorbescherming, vizieren en accessoires. Wil je graag eerst advies of heb je vragen over de producten? Neem dan contact met ons op.