Snijbestendige handschoenen

Snijbestendige werkhandschoenen kopen doe je voordelig bij PBM discounter! In onze webshop vind je kwalitatief hoogwaardige exemplaren van topmerken als Ansell, M-safe, Mapa, OXXA en PSP.

Wanneer kies je voor snijhandschoenen?

Snijvaste handschoenen zijn geschikt voor toepassingen waarbij medewerkers het risico lopen om (snij)wonden op te lopen aan de handen. Ze zijn daardoor ideaal voor bijvoorbeeld de metaal- en staalindustrie, offshore en automotive. Het zijn ook de perfecte handschoenen voor glaszetters.

Normering

Snijvaste werkhandschoenen in ons assortiment zijn getest en gecertificeerd volgens de Europese norm EN 388. Deze norm beschrijft de eisen waaraan de handschoenen moeten voldoen om bescherming te bieden tegen schuren, snijden, scheuren en perforeren.

Belangrijk om te weten is dat de norm een aantal jaar geleden is aangepast. Voorheen werd de mate van bescherming tegen mechanische risico’s aangeduid met enkel cijfers (0-4, snijweerstand 0-5). Hoe hoger het getal, hoe beter de bescherming. Tegenwoordig wordt de snijbestendigheid ook getest volgens ISO13997. Het prestatieniveau, de zogeheten Newtonscore, wordt aangeduid met een letter (A-F). Wij verkopen handschoenen in de klassen B, C en D. Handschoenen met snijklasse D bieden de hoogste snijbescherming. Meer informatie lees je in ons blog.

Warme snijbestendige handschoenen

Heb je bescherming tegen snijrisico’s én kou nodig? Dan is de PSP 18-590 Winter Cut D Impact Pro ideaal. Dit paar beschikt over een dubbele liner. De binnenste voering is vervaardigd van acryl en houdt de handen lekker warm. 

Toon meer
35 resultaten (1-35)
Sorteren op: