Oxxa veiligheidsbrillen

Oxxa veiligheidsbrillen zijn een perfecte keuze voor het beschermen van de ogen tijdens verschillende werkzaamheden waar gevaar voor de ogen aanwezig is. 

Lees meer
17 resultaten (1-17)
Sorteren op:

Veiligheidsbrillen

Veiligheidsbrillen beschermen tegen verschillende obstakels die schade kunnen opleveren aan het zicht en de ogen zoals hitte, losse splinters of steek en snijgevaar. Gevaren die kunnen voorkomen op de werkvloer zijn:

 • Hitte;
 • Vuur;
 • Kou;
 • Uv-straling;
 • Ioniserende straling;
 • Gevaarlijke stoffen;
 • Snijden/steken;
 • Vloeistoffen;

Goede oogbescherming zorgt ervoor dat deze gevaren kunnen worden uitgesloten. Oogbescherming is vaak in de vorm van een vizier of een veiligheidsbril. Terwijl een vizier vaak wordt gecombineerd met een helm, kan een veiligheidsbril ook op zichzelf worden gedragen. Er zijn vier verschillende soorten veiligheidsbrillen. Een normale veiligheidsbril is een normale bril met verschillende eigenschappen die de ogen beschermen op de werkvloer. Een overzetbril is gemaakt voor mensen die al een correctiebril van zichzelf dragen. De overzetbril kan hier overheen worden gedragen. Een ruimzichtbril doet hetzelfde maar sluit de ogen nog verder af met extra randen. Een lasbril is special voor lassers en heeft als extra functie dat deze ook beschermt tegen infraroodstraling. Een veiligheidsbril moet voldoen aan de EN 166: 2001 norm.

Oogbescherming en specifieke veiligheidsbrillen kunnen gemaakt worden van verschillende materialen. De meest voorkomende zijn polycarbonaat of acetaat. Polycarbonaat is licht van gewicht, heeft een grote impactbestendigheid maar is wel gevoelig voor krassen. Acetaat is ideaal voor het werken met chemicaliën. Het is gemaakt van licht materiaal maar is wel minder impactbestendig en ook gevoelig voor krassen. Naast het materiaal waarvan de bril gemaakt is, kan een veiligheidsbril zich ook onderscheiden met de kleur van zijn lenzen. Een veiligheidsbril kan verschillende kleuren lenzen hebben maar de kleuren die het meest voorkomen zijn:

 • Helder: standaard kleur, geen extra bescherming
 • Smoke: Bescherming tegen uv-straling en fel zonlicht
 • Geel: Een beter zicht bij situatie met weinig licht
 • Blauw: Zorgt voor minder vermoeide ogen bij bepaalde lichten (TL licht)
 • Lastint: Bescherming tegen laslicht
 • I/o: indoor en outdoor bescherming. De coating aan de binnenkant van de bril weerkaatst licht om hinderlijk zonlicht uit te sluiten. In tegenstelling tot een smoke lens functioneerd een i/o ook bij zwak licht en zijn deze brillen bestemd voor werk dat binnen en buiten is.

Oxxa veiligheidsbrillen

Oxxa heeft verschillende veiligheidsbrillen waaruit gekozen kan worden. Alle Oxxa brillen voldoen niet alleen aan de normen en eisen van jouw werkomgeving maar ook aan jouw persoonlijke voorkeuren. Alle veiligheidsbrillen leggen de focus op optimale bescherming en comfort. Bij OXXA zijn verschillende soorten veiligheidsbrillen te vinden. Degene die je in onze webshop kan kopen zijn:

OXXA Vision

De OXXA vision reeks zijn standaard maar betrouwbare veiligheidsbrillen. Alle brillen hebben polycarbonaat lenzen en zorgen voor optimale bescherming met gebogen glazen. De brillen zijn licht in gewicht en zijn beschikbaar met de volgende kleuren lenzen

OXXA Akna

Ook de Akna brillen zijn licht in gewicht. Met polycarbonaat lenzen hebben ze antikras en antidamp eigenschappen en zijn ze erg stevig. Met geïntegreerde lenzen en platte en flexibele veren, is de bril erg comfortabel en eenvoudig te combineren met oorkappen, helmen of ander pbm’s. De Akna brillen zijn ideaal voor werk in de bouw, automotive of constructie industrieën. Ze zijn beschikbaar in twee varianten:

OXXA Culma

De Oxxa Culma veiligheidsbrillen hebben een 9 base lens kromming en zorgen er zo voor dat de bril perfect aansluit op het gelaat. Daarnaast is het ook mogelijk de lenshoek en pootjes aan te passen voor de optimale fit. De veiligheidsbril zit erg comfortabel op het gezicht door de aanpasbare neuskussens en veeruiteinden. Door een UV400-filter biedt de Culma optimale zonbescherming en de TPE bovenzijde zorgt ervoor dat er geen stof binnendringt. Er zijn twee opties beschikbaar:

OXXA Nila

De Nila veiligheidsbrillen zijn compleet metaalvrij en hebben een universele neusburg die past bij verschillende gezichtsvormen. Ook de veerkrachtige brilpootjes passen zich aan op de vorm van het hoofd. De brillen hebben een 8 base lens kromming voor optimale wrap-around. Ook deze brillen zijn antikkras en antidamp door hun polycarbonaat lenzen en zijn beschikbaar met verschillende kleuren lenzen:

OXXA Rota

De stijlvolle Rota veiligheidsbril heeft een UV400-filter en is antidamp- en antikras. Een veiligheidsbril die dus bestand is tegen de sterkste zonnestralen. De bril is licht in gewicht en heeft flexibele nylon oorveren voor een extra comfortabele fit. Met vier opties op het gebied van lenskleuren is de Rota bril ook nog erg divers. Of hij nu wordt gedragen in de metaalindustrie of in laboratoria. De OXXA Rota is beschikbaar in twee varianten:

X-Spec-serie

X-Spec-Sporty

De Oxxa Sporty bril is beschikbaar met smoke en heldere lenzen. De bril heeft een zachte foam rand en stijlvol en sportief montuur. De lenzen zijn voorzien van een antidamp- en antikrascoating en beschermen met een UV400 laag tegen uvstralling en zonnestralen. Met 10 base lens kromming sluiten de Sporty brillen van alle OXXA veiligheidsbrillen het beste aan op het gezicht. De bril heeft ook verlengde oorveren die de bril verder op zijn plek houden. De juiste bril voor een brede variëteit aan industrieën. De OXXA Sporty is leverbaar in de volgende varianten:

X-Spec-Style

De Style X-spec bril is extreem comfortabel en heeft flexibele oorveren die met geco zijn geïnjecteerd. De luchtgaatjes bij deze oorveren zorgen ook voor een extra vorm van ventilatie. De coating van de bril is antidamp en antikras. De bril is compleet metaalvrij en zorgt voor UV400-bescherming. Met twee opties in lenzen is het eenvoudig om te kiezen welke bril het beste aansluit op de klus. Een stijlvol ontwerp dat op geen werkvloer misstaat. De opties bestaan uit: