3M veiligheidsbrillen

De 3M veiligheidsbrillen beschermen de ogen tegen verschillende werkgevaren. Daarnaast bieden ze ook het hoogste niveau aan comfort en duurzaamheid. 

Lees meer
19 resultaten (1-19)
Sorteren op:

Oogbescherming

Tijdens verschillende werkzaamheden is het belangrijk om een goede blik te hebben op je project. Daarom is het beschermen van de ogen iets dat hoog bovenaan het lijstje staat op het gebied van persoonlijke bescherming. Onbeschermde ogen kunnen beschadigd worden door vuur, straling, gevaarlijke stoffen of snijden en steken. Deze soorten schade kunnen worden voorkomen door de juiste oogbescherming. Oogbescherming is beschikbaar in verschillende varianten, meestal in de vorm van een bril of vizier. Het vizier wordt in veel gevallen gecombineerd met een helm of andere soorten hoofdbescherming. Een veiligheidsbril kan individueel worden gedragen. Binnen de wereld van oogbescherming zijn ook verschillende mogelijkheden beschikbaar. Dit zijn: een normale veiligheidsbril, een overzetbril, een ruimzicht en een lasbril. Een overzetbril wordt gedragen als de drager al een corrigerende bril draagt, de overzetbril kan hier overheen worden opgezet. Een ruimzichtbril gaat een stap verder en sluit ook de ogen af van mogelijk stof of vloeistoffen. Een lasbril is specifiek ontworpen om ook te beschermen tegen infraroodstraling. Een veiligheidsbril moet voldoen aan de EN 166: 2001 norm.

Lenseigenschappen

De lenzen van een veiligheidsbril kunnen beschikken over verschillende eigenschappen. Zo kunnen ze krasbestendig, hittebestendig of anti-damp zijn. Het materiaal waarvan de lenzen zijn gemaakt bepaald vaak over welke voordelen de veiligheidsbril beschikt. Zo zijn polycarbonaat en acetaat gevoeliger voor krassen maar wel licht in gewicht. Polycarbonaat heeft een grote impactbestendigheid en is minder geschikt voor werken met chemicaliën. Bij acetaat is dit compleet het tegenovergesteld en zijn ze juist wel geschikt voor werken met chemicaliën. Glas biedt de beste bescherming tegen chemicaliën en is een stuk meer krasbestendig. Ook kunnen de lenzen verschillende kleuren hebben. Ook de kleuren brengen verschillende eigenschappen met zich mee. Zo bieden de meest voorkomende kleuren, de volgende voordelen:

  • Helder: standaard kleur, geen extra bescherming
  • Smoke: Bescherming tegen uv-straling en fel zonlicht
  • Geel: Een beter zicht bij situatie met weinig licht
  • Blauw: Zorgt voor minder vermoeide ogen bij bepaalde lichten (TL licht)
  • Lastint: Bescherming tegen laslicht

Soorten 3M brillen

De 3M veiligheidsbrillen bieden uitstekende bescherming in verschillende situaties. Deze veiligheidsbrillen hebben een innovatief ontwerp en beschikken over verschillende lenscoatings. Door hun verschillende ontwerpen beschikken de brillen ook over unieke functionaliteiten en kunnen ze in verschillende situaties worden ingezet. 3M zorgt niet alleen voor een goed zicht voor de drager maar ook nog een stijlvolle bril. Op onze website zijn de volgende drie reeksen veiligheidsbrillen te vinden:

  • Virtua
  • Securefit
  • Solus

Virtua

De Virtua veiligheidsbrillen zijn compleet randloos en hebben een omhullend ontwerp. Dit zorgt voor volledige bedekking. De zijschermen van de bril bieden extra bescherming en de lens van de bril is krasbestendig. De brillen in deze serie beschikken over de beste prijskwaliteitverhouding en zijn met flexibele brilpoten erg duurzaam. Er zijn 2 Virtua AP modellen beschikbaar, deze hebben een extra wraparound technologie. De Virtua brillen zijn beschikbaar met verschillende lenskleuren:

Securefit

De securefit veiligheidsbrillen hebben een comfortabele pasvorm en een strak maar stijlvol ontwerp. Ze bieden de juiste bescherming in een brede variëteit in situaties. Op onze website zijn specifieke brillen uit deze reeks te vinden: de 200 en 600 brillen.

Securefit 200

Deze stijlvolle brillen zijn ideaal voor de voedselindustrie. De Securefit 200 weet veiligheid en stijl te combineren door gebruik te maken van polycarbonaat lenzen die 99.9% van UVA- en UVB-straling absorberen. De bril heeft een gegoten neusbrug en zijn licht in gewicht. Door de Pressure Diffussion Temple Technologie achter de bril wordt de druk op het hoofd geminimaliseerd en past de bril zich aan op de vorm van het hoofd. De Securefit 200 brillen zijn beschikbaar in vier verschillende varianten.

Securefit 600

De Securefit 600 brillen staan voor kwaliteit, duurzaamheid en vooral ook veelzijdigheid. Ook deze brillen hebben polycarbonaat lenzen. De monturen zijn half-omrand wat ze stijlvol maar stevig maakt. De brillen beschikken over twee aparte lenzen en goede optische eigenschappen. De Pressure Diffussion technologie zorgt ervoor dat de bril zich aanpast op het hoofd van de drager. De optionele en verwijderbare afdichting met schuimrand houdt vuil weg van de ogen.

Solus 2000

De Solus 2000 brillen zijn precies aan te passen op het gelaat. De veiligheidsbrillen hebben tenslotte veren met ratelverstelling. Net als de eerder genoemde reeksen zijn de lenzen van de Solus brillen gemaakt van polycarbonaat wat perfect is tegen UVA en UVB-straling. Ook voldoet de bril net als alle andere 3M brillen aan de EN 166:2001 normering. Met een brede variëteit aan lenskleuren is voor iedereen de juist bril te vinden.