Spasciani filters

Spasciani staat voor constante innovatie en is altijd bezig met het verbeteren van haar producten. Met een diverse reeks aan filters weet dit merk van alle markten thuis te zijn.

Lees meer
19 resultaten (1-19)
Sorteren op:

Spasciani gas- en dampfilters

De Spasciani gas- en dampfilters beschermen tegen verschillende dampen en gassen. Alle gasfilters bevatten actieve kool in korrelvorm dat alle gassen en dampen blokkeert. Het omhulsel van deze filter is net als de rest van de filters gemaakt van blauw plastic en dus stevig en duurzaam. Het plastic is anti-shock en niet oplosbaar. Deze behuizing zorgt ervoor dat de filters meerdere keren kunnen worden gebruikt en makkelijk kunnen worden ontsmet. Alle gas- en dampfilters zijn EN 14387:2004/A1:2008 gecertificeerd. Een Spasciani gasfilter kan op de volgende vlakken bescherming bieden:

 • Type A (bruin): organische gassen en dampen met een kookpunt hoger dan 65°C
 • Type AX (bruin): organische gassen en dampen met een kookpunt lager dan 65°C
 • Type B (grijs): anorganische gassen en dampen. Bijvoorbeeld chloor, waterstofsulfide en waterstofcyanide (HCN of blauwzuurgas)
 • Type E (geel): zwaveldioxide en andere zure gassen en dampen
 • Type K (groen): ammoniak en organische ammoniakderivaten
 • Type CO (zwart): koolstofmonoxide
 • Type Hg (rood): kwikdamp
 • Type NO (blauw): nitreuze gassen, zoals stikstofmonoxide
 • Type Reactor (oranje): radioactief jodium, inclusief radioactief methyljodide 

Spasciani stoffilters

Spasciani stoffilters beschermen zelfs tegen de meest fijne stofdeeltjes. Net als de gas- en dampfilters hebben deze filters een blauw plastic omhulsel die ze shockbestendig en duurzaam maakt. Alle stoffilters zijn EN 143:2000/A1:2006 gecertificeerd.

 • P1 filters: grove, hinderlijke deeltjes
 • P2 filters: fijnere, schadelijke deeltjes
 • P3 filters: fijne, giftige deeltjes die kunnen worden opgenomen in het bloed

Spasciani combinatiefilters

De gebruiksklare Spasciani combinatiefilters bieden bescherming tegen gassen, dampen maar ook vaste en vloeibare deeltjes. Alle combinatiefilters van Spasciani bieden P3 bescherming op het gebied van schadelijk (stof)deeltjes en combineren dit met verschillende types gas en damp bescherming.

Type aansluitingen

Schroefdraad (200 serie)

Spasciani filters met schroefdraad worden aan een gelaatsmasker bevestigd worden door meerdere keren aan de filter te draaien tot hij op zijn plek klikt. Filters met een schroefdraad aansluiting kunnen worden gecombineerd met de Spasciani ST85 halfgelaatsmasker en de TR2002 en TR82 volgelaatsmaskers. Het is eventueel ook mogelijk om deze filters te gebruiken met andere gelaatsmaskers met EN 148-1 schroefdraad aansluiting. De nummers in de filters staan voor de grote van de filters. 100 filters zijn stoffilters terwijl de 200 filters juist gas- en combinatiefilters zijn.

Bajonet (2000 serie)

Filters met een bajonet zijn eenvoudig met een handomdraai aan het juiste masker te bevestigen. Nadat je een klik hoort, weet je dat hij goed vast zit. Spasciani filters met een bajonet aansluiting zijn te gebruiken met de Spasciani Duo en Duetta halfgelaatsmaskers en de TR 2002 dupla volgelaatsmasker.