MSA filters

Veiligheid is bij MSA hun nummer één prioriteit. Daarom staat tijdens het produceren van hun MSA filters veiligheid constant centraal.

Lees meer
19 resultaten (1-19)
Sorteren op:

MSA Stoffilters

MSA stoffilters beschermen tegen vaste en vloeibare stoffen of zelfs giftige stoffen zoals radioactieve of kankerverwekkend deeltjes. Alle MSA filters beschikken over een robuuste metalen behuizing en zijn gemaakt van zeer efficiënt filtermateriaal. Daarnaast hebben ze ook een geringe ademweerstand en een goede mechanische bestendigheid. De MSA stoffilters beschermen tegen de volgende gevaren:

 • P1 filters: grove, hinderlijke deeltjes
 • P2 filters: fijnere, schadelijke deeltjes
 • P3 filters: fijne, giftige deeltjes die kunnen worden opgenomen in het bloed

MSA Gas- en Dampfilters

MSA gas- en dampfilters beschermen tegen organische en niet organische gassen en dampen, afhankelijk van hoeveel en welke bescherming nodig is. Ook deze filters zijn gemaakt van efficiënt filtermateriaal en kunnen met hun metalen behuizing wel tegen een stootje. De Advantage gasfilters beschikken over de nieuwe TabTec filtertechniek. Door een speciale perstechniek zijn minder filter onderdelen nodig. Dit maakt deze filters compacter, milieuvriendelijker en gemakkelijker in gebruik. Een MSA gas- en dampfilter of MSA cartridge kan op de volgende vlakken bescherming bieden:

 • Type A (bruin): organische gassen en dampen met een kookpunt hoger dan 65°C.
 • Type AX (bruin): organische gassen en dampen met een kookpunt lager dan 65°C.
 • Type B (grijs): anorganische gassen en dampen. Bijvoorbeeld chloor, waterstofsulfide en waterstofcyanide (HCN of blauwzuurgas).
 • Type E (geel): zwaveldioxide en andere zure gassen en dampen.
 • Type K (groen): ammoniak en organische ammoniakderivaten.
 • Type CO (zwart): koolstofmonoxide
 • Type Hg (rood): kwikdamp
 • Type NO (blauw): nitreuze gassen, zoals stikstofmonoxide
 • Type Reactor (oranje): radioactief jodium, inclusief radioactief methyljodide

MSA combinatiefilters

MSA combinatiefilters beschermen tegen zowel gassen en dampen als verschillende stofdeeltjes. Bij MSA worden combinatiefilters kant en klaar geleverd dus minder regelwerk voor de gebruiker. De reeks Advantage filters zijn complete combinatiefilters die niet alleen beschikken over een uitstekende filterkwaliteit maar ook een licht gewicht. Met een bajonetaansluiting kunnen deze filters makkelijk los en vast worden gedraaid door maar één keer te draaien. 

Schroefdraad of bajonet aansluiting

Een MSA filter beschikt over een schroefdraadaansluiting of een bajonetaansluiting. Wat deze filters verschillend maakt is de manier waarop het filter bevestigd moet worden. De hoe vaak aan de filter moet worden gedraaid voordat hij vastzit.

Bij een bajonetaansluiting hoef je het filter slechts een kwartslag te draaien voordat hij vastzit. Alle filters uit de Advantage serie hebben een bajonetaansluiting. Dit zijn bijvoorbeeld: MSA Advantage 200 stoffilter of de MSA Advantage 202 A2-P3 combinatiefilter. Deze Advantage serie filters kunnen worden gebruikt met de volgende gelaatsmaskers van MSA:

Bij een schroefdraadaansluiting, ook wel RD-40 aansluiting genoemd, word het filter daadwerkelijk in het masker geschroefd voordat hij goed bevestigd is. Met dit soort filters is mogelijk om deze te combineren met andere merken gelaatsmaskers die ook beschikken over een EN148-1 schroefdraadaansluiting. Wij adviseren altijd om filters en gelaatsmaskers van hetzelfde merk te gebruiken. Filters die een schroefdraadaansluiting hebben zijn bijvoorbeeld het MSA 90 A gas en dampfilter of de MSA 93 ABEK2Hg-P combinatiefilter of het popualaire MSA Plextec stoffilter. MSA filters met een schroefdraadaansluiting kunnen worden gecombineerd met bijvoorbeeld de volgende maskers: