Moldex filters

Moldex beschikt over een breed aanbod aan filters voor gelaatmaskers. Zo zorgen zij ervoor dat je zonder zorgen aan de slag kan. 

Lees meer
21 resultaten (1-21)
Sorteren op:

Moldex stoffilters

Moldex stoffilters beschermen tegen schadelijke stoffen, rook en op water en olie gebaseerde aërosolen. De Moldex filters kunnen alleen worden gecombineerd met Moldex maskers. De stoffilters van Moldex maken gebruik van Airwave-vouwfiltertechnologie. Deze technologie vergroot het oppervlak van de filter met 160% en zorgt ook voor een lagere inademweerstand. Dit maakt de filter extra comfortabel. De Moldex stoffilters beschermen tegen de volgende gevaren:

 • P1 filters: grove, hinderlijke deeltjes
 • P2 filters: fijnere, schadelijke deeltjes
 • P3 filters: fijne, giftige deeltjes die kunnen worden opgenomen in het bloed

Moldex gas- en dampfilters

De Moldex gasfilters bieden betrouwbare bescherming tegen gassen en dampen. De 8000 serie gasfilters hebben een extra adapter (Moldex 8090 of 8095) nodig om de filter te bevestigen terwijl de Easylock gasfilters zo aan de 7000 en 9000 serie Moldex gelaatsmaskers kunnen worden gedraaid. De gasfilters zijn gevuld met actieve kool die de gassen en dampen als een spons opzuigen. Alle gas- en dampfilters voldoen aan de Europese 2016/425 norm. Ook zijn alle filters gemaakt van polystyreen wat ze extra stevig maakt. De Moldex gas- en dampfilters beschermen tegen:

 • Type A (bruin): organische gassen en dampen met een kookpunt hoger dan 65°C.
 • Type AX (bruin): organische gassen en dampen met een kookpunt lager dan 65°C.
 • Type B (grijs): anorganische gassen en dampen. Bijvoorbeeld chloor, waterstofsulfide en waterstofcyanide (HCN of blauwzuurgas).
 • Type E (geel): zwaveldioxide en andere zure gassen en dampen.
 • Type K (groen): ammoniak en organische ammoniakderivaten.
 • Type CO (zwart): koolstofmonoxide
 • Type Hg (rood): kwikdamp
 • Type NO (blauw): nitreuze gassen, zoals stikstofmonoxide
 • Type Reactor (oranje): radioactief jodium, inclusief radioactief methyljodide

Moldex combinatiefilters

Door een Moldex gas- en dampfilter en een stoffilter met elkaar te combineren wordt gezorgd voor optimale bescherming. Bij Moldex zijn voorgemonteerde combinatiefilters beschikbaar die beschermen tegen niet alleen gassen en dampen maar ook verschillende soorten deeltjes. Deze filters beschikken over een bajonetaansluiting waarmee ze direct op een serie 7000 of 9000 masker kunnen worden gemonteerd. De gas- en stoffilter zijn niet aan elkaar vastgelijmd dus ze kunnen eenvoudig en afzonderlijk worden vervangen. De filters zijn herbruikbaar en hiermee ook erg duurzaam.

Easylock filters en 8000 serie filters

De Easylock filters zijn de meest recente innovatie van Moldex. Met deze aansluiting is het mogelijk om deze filters op elkaar te schroeven om een combinatiefilter te maken zonder een extra adapter. De Easylock filters kunnen worden gecombineerd met de Moldex 7000 halfgelaatsmaskers en de Moldex 9000 volgelaatsmaskers. Bij de serie 8000 filters is wel een adapter nodig. Deze adapter zorgt ervoor dat een individuele stoffilter direct op het masker of op het gasfilters gemonteerd kunnen worden. Deze filters kunnen alleen worden gecombineerd met de Moldex halfgelaatsmaskers uit de 8000 of 5000 serie. De Moldex 8090 en Moldex 8095 kunnen worden gebruikt als adapter. Met de 8090 adapter is het mogelijk om een stoffilter direct op het 8000 serie halfgelaatsmasker te bevestigen en met de Moldex 8095 kan het stoffilter op een gasfilter bevestigd worden.