Design en Type

Dames veiligheidsschoenen combineren functionaliteit met stijl en zijn beschikbaar in diverse kleuren en ontwerpen. Waar mannen werkschoenen vooral in het zwart worden gemaakt, hebben dames werkschoenen vaak wat meer kleur in het ontwerp. Deze werkschoenen zijn ontworpen om niet alleen veiligheid en comfort te bieden, maar ook om een modebewuste uitstraling te behouden. 

Dames werkschoenen zijn er in verschillende types om aan alle werkomstandigheden te voldoen. Sneakers zijn bijvoorbeeld populair vanwege hun comfort en casual stijl, ideaal voor binnengebruik of lichte werkzaamheden. Veiligheidsklompen zijn makkelijk aan en uit te trekken, perfect voor de gezondheidszorg of horeca. Hoge werkschoenen bieden extra enkelbescherming, ideaal voor ruwere werkomgevingen, terwijl lage werkschoenen meer flexibiliteit bieden voor dagelijkse taken.

Pasvorm

Een belangrijk verschil tussen dames- en heren werkschoenen ligt in de pasvorm. De pasvorm voor dames werkschoenen is specifiek afgestemd op de anatomie van de vrouwelijke voet. Dames veiligheidsschoenen hebben een smaller hielgebied voor een betere aansluiting om de voeten. Daarnaast hebben deze schoenen juist weer een breder voorvoetgedeelte voor extra comfort en bewegingsruimte. Ook is er een ruimere pasvorm rond de wreef voor optimaal draagcomfort. Dit speciale ontwerp zorgt voor een comfortabele pasvorm, essentieel voor wanneer je lange dagen op de werkvloer moet doorbrengen. 

Voetbescherming die past bij het werk

Bij het aanschaffen van werkschoenen is het belangrijk dat je schoenen koopt die passen bij de werkzaamheden en voldoende bescherming bieden. Let bij het uitzoeken daarom goed op welke veiligheidsklasse ze hebben. Veiligheidsschoenen worden onderverdeeld in de volgende veiligheidsniveaus:

  • S1: Voorzien van een beschermende neus (staal, aluminium, composiet, glasvezel), zijn antistatisch en geschikt voor droge omstandigheden.
  • S1P: S1 + een ondoordringbare tussenzool, geschikt voor droge omstandigheden waar je te maken hebt met scherpe objecten op de grond.
  • S1PL: S1 + een niet metalen ondoordringbare tussenzool, getest op een spijker met een diameter van 4,5 millimeter.
  • S1PS: S1 + een niet metalen ondoordringbare tussenzool, getest op een spijker met een diameter van 3,0 millimeter.
  • S2: Dezelfde eigenschappen als S1 + waterafstotende kwaliteiten, gemaakt voor buitenwerkzaamheden en natte omstandigheden.
  • S3: Een combinatie tussen S1P en S2. Voorzien van beschermende neus, veiligheidszool, antistatisch, schokabsorberend, antislip loopzool, vuil- en waterafstotend
  • S3L: S3 + een niet metalen ondoordringbare zool, getest op een spijker met een diameter van 4,5 millimeter.
  • S3S: S3 + een niet metalen ondoordringbare tussenzool, getest op een spijker met een diameter van 3,0 millimeter.

Goedkope dames werkschoenen kopen?

Dan ben je bij PBM discounter aan het juiste adres! Wij hanteren uiterst scherpe prijzen, dus je betaalt nooit te veel. En uiteraard leveren we alleen producten van een hoogwaardige kwaliteit.

Voor elk beroep zijn er wel een paar goede werkschoenen te verkrijgen. We snappen dat het lastig kan zijn om het perfecte paar te selecteren. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 85 065 69 29 en we helpen je graag. 

Met alleen goede veiligheidsschoenen ben je er vaak nog niet. Dus neem ook eens een kijkje bij onze werkkleding, werkhandschoenen, veiligheidsbrillen, oorkappen en veiligheidshelmen.