Werkschoenen met BOA sluiting

De BOA sluitingen hebben een roestvrijstalen draad die verbonden is met een draaiknop. Deze BOA sluiting is ideaal voor gebruik op de werkvloer omdat werkschoenen makkelijk aan en uit zijn te trekken zonder dat je telkens je veters opnieuw hoeft te strikken. De sluiting geeft de vrijheid van een instapper maar de stevigheid van schoenen met veters. Ook zullen de schoenen goed aan worden getrokken zodat je zeker weet dat de schoenen de gehele dag goed om de voeten blijven zitten. Wij hebben verschillende werkschoenen met BOA sluiting van topmerken als Grisport, EMMA, Redbrick, BATA, Uvex en Helly Hansen

Lees meer
8 resultaten (1-8)
Sorteren op:

BOA sluitingstechnologie

De BOA sluiting is een innovatief systeem dat zijn oorsprong vindt in de sportwereld. Dit systeem wordt bijvoorbeeld al langere tijd gebruikt voor snowboard-, berg-, golf- en wielrenschoenen. In plaats van traditionele veters hebben deze schoenen een roestvrijstalen draad die is verbonden aan een draaiknop. Met deze draaiknop kan je de draad gelijkmatig aanspannen en vastklikken. Door de draaiknop naar boven te trekken (quick-release) kan je de draad vervolgens weer losmaken. 

Door dit systeem kunnen de veters snel en eenvoudig worden aangepast, de schoenen kunnen snel aan en uit worden gedaan en het systeem zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling over de voet. Dit systeem heeft zich al bewezen in de sportwereld, en maakt nu zijn entree bij persoonlijke beschermingsmiddelen. 

Veiligheid en comfort

Het BOA systeem is een perfecte combinatie tussen veiligheid en comfort. Hierdoor is het systeem uitermate geschikt voor gebruik in veiligheidsschoenen. Omdat deze schoenen geen klassieke veters hebben, is er bijvoorbeeld geen risico dat de veters vast komen te zitten in machines of andere apparatuur. Ook is het niet meer mogelijk om te blijven haken of struikelen over de veters. 

Het BOA systeem maakt kleine aanpassingen mogelijk zodat mensen hun schoenen kunnen afstemmen op hun specifieke voetvorm en comfortniveau. Daarnaast zorgt het BOA systeem voor een gelijkmatige drukverdeling over de voeten. Hierdoor heb je geen last van drukpunten waardoor de schoenen de hele dag comfortabel gedragen kunnen worden. Dit systeem is uitermate geschikt voor werk waarbij de gehele dag op de voeten moet worden gestaan. 

Duurzaamheid en betrouwbaarheid:

BOA sluitingen worden gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals duurzame kunststoffen en roestvrij staal. Deze materialen slijten relatief langzaam en zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden zoals regen, modder en extreme temperaturen. Dit geeft het systeem een langere levensduur. 

Doordat de BOA sluiting gemaakt is om aanpasbaar te zijn aan de natuurlijke bewegingen van de voeten, voorkomt dit slijtage en scheurvorming. Zelfs wanneer de schoenen intensief worden gebruikt, blijft de BOA sluiting zijn werk doen. 

Omdat werkschoenen nou eenmaal worden gebruikt in omgevingen als de bouw en industrie, moeten deze schoenen, en de veters, tegen een stootje kunnen. Zelfs bij stof, puin en andere ruwe omstandigheden, blijft het BOA systeem zijn betrouwbaarheid behouden. Dit systeem zal je niet in de steek laten en zal de schoenen comfortabel om je voeten laten passen.