Reflecterende softshell jassen

Een reflecterende softshell jas is essentieel voor optimale zichtbaarheid op de werkvloer. Bij PBM discounter hebben we een groot assortiment aan softshell jassen van merken als Sioen, Fristads en OXXA.

Lees meer
17 resultaten (1-17)
Sorteren op:

Wat zijn softshell jassen

Een softshell is een lichtgewicht, flexibele en comfortabele jas. Deze jassen zijn niet volledig waterdicht maar gemaakt om waterafstotend en winddicht te zijn. Verder houden ze de drager warm door middel van een lichte isolatie, maar is niet geschikt voor extreem koud of nat weer. Een groot voordeel van dit soort jassen is het ademend en vochtabsorberend vermogen. Onze softshell jassen zijn tevens voorzien van opvallende kleuren en reflecterende strepen, voor optimale zichtbaarheid op de werkvloer. 

Sioen reflecterende softshell jassen

Softshell jassen zijn veelzijdig en multi-inzetbaar. In sommige gevallen kunnen softshell jassen zelfs in een andere jas worden geritst. In ons assortiment hebben wij bijvoorbeeld diverse jassen van het merk Sioen die inritsbaar zijn in parka’s:

Normering reflectie

De EN ISO 20471 normering is een internationale norm die betrekking heeft op signaleringskleding. Om aan deze normering te voldoen moet een jas minimaal reflecterende strepen hebben en gemaakt zijn van een opvallende (fluorescerende) kleur, voor optimale zichtbaarheid. 

De EN 20471 normering is opgedeeld in verschillende klassen van zichtbaarheid:

  • Klasse 1: Laagste zichtbaarheid.
  • Klasse 2: Wegwerkzaamheden met een maximumsnelheid tot 50 km per uur. 
  • Klasse 3: Wegwerkzaamheden bij hogere snelheden. 

Rijkswaterstaat normering

Naast de EN ISO 20471 normering stelt Rijkswaterstaat (RWS) extra eisen aan signaleringskleding die wordt gebruikt op en langs rijkswegen en het spoor. RWS kleding dient zowel retroreflecterend als fluorescerend te zijn. 

Daarnaast moet de kleding uit één uniforme kleur bestaan. In Nederland mag er aan de weg en het spoor enkel fluorescerend oranje worden gedragen. Verder moet de jas zijn voorzien van twee verticale reflecterende strepen en een horizontale reflecterende streep die over de schouders doorloopt. De reflecterende strepen moeten aan de buitenzijde van de jas zijn aangebracht. Dit geeft de drager zichtbaarheid vanuit alle hoeken. Uit ons assortiment voldoet de M-Wear 1316 softshell werkjas aan de RWS normen. Bezoek onze blog over RWS kleding indien je meer wilt weten hierover. 

Reflecterende softshell kopen bij PBM discounter

Bel ons gerust op +31 85 065 69 29. Bekijk ook eens ons assortiment van andere reflecterende kleding, zoals reflecterende shirts, reflecterende broeken, reflecterende overalls, veiligheidshesjes en reflecterende truien