Man draagt een 3M stofmasker tijdens het werken

3M stofmasker kopen? Wij helpen kiezen

3M biedt een compleet assortiment aan stofmaskers van hoogwaardige kwaliteit. Voor elke werkomgeving is de juiste adembescherming verkrijgbaar. In dit blog geven we een overzicht van de producten en bijhorende eigenschappen en voordelen. Zo wordt het een stuk eenvoudiger om een geschikt 3M stofmasker voor jouw situatie te selecteren. 

3M 9300+ serie

De 3M Aura 9300+ serie bestaat uit FFP1, FFP2 en FFP3 plat opvouwbare stofmaskers met een hoog draagcomfort. De maskers zijn uitgerust met een innovatieve filtertechnologie welke zorgt voor hoge filterprestaties en een lage ademweerstand. Het voorgevormde neuspaneel verbetert de compatibiliteit met oogbescherming en verzekert een goed gezichtsveld. Daarnaast vermindert het toppaneel met reliëf het beslaan van de oogbescherming. Het baanbrekende ontwerp met drie panelen verzekert een goede afsluiting op het gezicht en zorgt dat het masker zich mee kan vormen tijdens het praten. Bovendien is de 3M 9300+ hierdoor bestand tegen inklappen. Stofmaskers uit deze serie zijn compatibel met 3M oogbescherming en 3M gehoorbescherming.

3M 8300 serie

De 3M 8300 serie bestaat uit FFP1, FFP2 en FFP3 cupvormige stofmaskers die zijn ontworpen met comfort in gedachten. De zachte voering, gevlochten hoofdbanden en gemakkelijk te vervormen M-neusclip geven de drager comfortabele bescherming. Daarnaast zorgt de innovatieve filtertechnologie voor hoge filterprestaties en een lage ademweerstand. Bovendien maakt het robuuste design de stofmaskers sterk en duurzaam.

3M 8825+ en 8835+

De 3M 8825 (beschermingsklasse FFP2) en de 3M 8835 (beschermingsklasse FFP3) hebben een cupvormig model en bieden optimale bescherming. De maskers zijn licht van gewicht en zijn uitgevoerd met verstelbare hoofdbanden voor een goede drukverdeling op nek, gezicht en hoofd. Daarnaast hebben ze een zachte afsluitring en een robuust en duurzaam design. Verder zorgt het geavanceerde filtermateriaal ervoor dat u gemakkelijk door het masker kunt ademen. De 3M 8825+ en 8835+ zijn compatibel met 3M oogbescherming en gehoorbescherming.

3M 8000 serie

De 3M 8000 serie biedt lichtgewichte, comfortabele en effectieve adembescherming tegen stof en mist. De bolle vorm, de dubbele banden, het neusschuim en de neusklem garanderen draagcomfort voor verschillende gezichtsvormen. Daarnaast bieden de inklapbestendige schelp en het Cool Flow ventiel in de 3M 8822 (FFP2 stofmasker) en 3M 8812 (FFP1 masker) duurzame, comfortabele bescherming in hete en vochtige omstandigheden. De stofmaskers uit deze serie zijn te gebruiken in combinatie met 3M oogbescherming en gehoorbescherming.   

3M 9400+ serie

De 3M Aura 9400+ serie bestaat uit plat opvouwbare stofmaskers (3M 9422+ FFP2 en 3M 9432+ FFP3) die betrouwbare en comfortabele bescherming bieden. De maskers zijn speciaal geschikt voor de farmaceutische- en voedingsindustrie en helpen risico’s van productieprocessen te minimaliseren. Het gevormde neuspaneel verzekert een goed gezichtsveld en verbetert de comptabiliteit met oogbescherming. Daarnaast vermindert het toppaneel met reliëf het beslaan van de oogbescherming. Het baanbrekende ontwerp met drie panelen zorgt voor een goede afsluiting op het gezicht en maakt meer gezichtsbewegingen mogelijk bij het spreken. Tevens zijn de stofmaskers uit deze serie hierdoor bestand tegen inklappen, wat ze ook ideaal maakt voor gebruik in vochtige ruimtes. Het Cool Flow ventiel vermindert opbouw van warmte in het masker en zorgt voor een vrijere ademhaling. Bovendien zijn de 3M 9400+ maskers uitgerust met een innovatieve filtertechnologie welke zorgt voor hoge filterprestaties en een lage ademweerstand.

3M 9925 en 9928

De 3M 9925 en 3M 9928 bieden lichtgewichte, effectieve en hygiënische bescherming tegen stof, mist en lasrook (filterklasse FFP2). Daarnaast garanderen de bolle vorm, verstelbare hoofdbanden, aanpasbare neusclip en het Cool Flow ventiel een hoog draagcomfort. De stofmaskers zijn speciaal ontworpen voor lastoepassingen en hebben een vlamvertragend buitenoppervlak. Ze zijn compatibel met 3M oogbescherming, 3M gehoorbescherming, de 3M Speedglas hoofdkap en lasschermen.

Speciale stofmaskers

De speciale stofmaskers van 3M zijn ontworpen om lichtgewichte, effectieve, comfortabele en hygiënische bescherming te bieden tegen specifieke toepassingen als lassen en afvalsortering. De maskers beschermen tegen stof en mist, maar ook tegen bepaalde hinderlijke geuren. Daarnaast zorgt het Cool Flow ventiel voor vermindering van warmte-opbouw wat ademen gemakkelijker maakt. Verder is het cupvormige model bestand tegen inklappen en vormvast. De diverse stofmaskers zijn compatibel met 3M oogbescherming en gehoorbescherming. Het assortiment van speciale stofmaskers bestaat uit de volgende modellen:

  • 3M 9914: beschermt tegen hinderlijke geuren (FFP1)
  • 3M 9906: beschermt tegen vervelende concentraties waterstoffluoride (FFP1)
  • 3M 9913: beschermt tegen vervelende concentraties organische dampen (FFP1)
  • 3M 9915: beschermt tegen vervelende concentraties zuur en gas (FFP1)
  • 3M 9922: beschermt tegen stof, nevel, ozon en hinderlijke geuren (FFP2)
  • 3M 9926: beschermt tegen stof, nevel en vervelende concentraties waterstoffluoride (FFP2)
  • 3M 9936: beschermt tegen vervelende concentraties organische dampen (FFP3)

3M K100 serie

De 3M K100 serie biedt comfortabele en professionele adembescherming tegen scherpe prijzen. De stofmaskers zijn opvouwbaar en voorzien van een aanpasbare neusclip en synthetische hoofdbanden. Daarnaast reduceert het klassieke ventiel warmte-opbouw in het masker wat ademen gemakkelijk maakt. Stofmaskers uit de 3M K100 serie zijn compatibel met 3M oogbescherming en gehoorbescherming.

  • FFP1 maskers: 3M K101 en 3M K111
  • FFP2 maskers: 3M K112 en 3M K102
  • FFP3 masker: 3M K113    

3M 9100 serie

De 3M 9152 en 3M 9152S stofmaskers zijn laag geprijsd zonder af te doen aan kwaliteit. De maskers beschermen uw luchtwegen optimaal en het unieke design zorgt voor comfortabele pasvorm. VFlex-stofmaskers zetten uit en buigen mee met uw gezicht tijdens het ademen en spreken. De instelbare neusbeugel en keuze uit twee maten zorgen voor een juiste pasvorm voor zeer verschillende typen gezichten.

3M stofmasker kopen?

In onze PBM webshop vind je een ruim aanbod aan 3M stofmaskers. Het juiste exemplaar kiezen kan lastig zijn, schroom dus niet om contact met ons op te nemen via +31 85 065 69 29. We helpen graag!