Man draagt persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens het verfspuiten van een stoel

Verfspuiten

Werken met verfproducten kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom ten zeerste aan te raden om persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken. We helpen je om de juiste items te selecteren.

Oogbescherming

Draag een veiligheidsbril, zoals de Bollé Rush Plus, om te voorkomen dat er verf- of solventdeeltjes (oplosmiddelen) in de ogen terecht komen. Als je al een correctiebril hebt, raden we een overzetbril aan (bijv. 3M 2800).

Adembescherming

Het is belangrijk om tijdens werkzaamheden als het spuiten van lak en het verwerken van verf je longen goed te beschermen. Dit doe je met een spuitmasker en filter.

Halfgelaatsmasker en filter

Een halfgelaatsmasker (bijv. MSA Advantage 200 LS) met A2P3 filter (bijv. MSA Advantage 202 A-P3) is goed geschikt. Heb je liever een gebruiksklaar halfgelaatsmasker inclusief filter? Dan is de 3M 4255 ideaal.

Volgelaatsmasker en filter

Je kan ook een volgelaatsmasker (bijv. Moldex 9002) met A2P3 filter (bijv. Moldex 9230) gebruiken. Hiermee is het volledige gezicht beschermd, dus ook de ogen.

Lichaamsbescherming

Een spuitoverall is ondoordringbaar en beschermt de drager tegen nevel en verf. De ChemDefend 200 is ideaal voor heavy duty toepassingen.

Handbescherming

Nitril handschoenen, zoals de PSP Allround Green Nitrile 40-200, zijn goed geschikt voor werkzaamheden met de verfspuit.