Close up van man met persoonlijke beschermingsmiddelen in heftruck

PBM’s bij werkzaamheden met de heftruck

Om zware dingen snel en gemakkelijk te verplaatsen, maken veel bedrijven gebruik van heftrucks. Het werken met deze machines gaat gepaard met risico’s als aanrijdgevaar en vallende materialen. De kans op letsel kan worden verkleind met professionele persoonlijke beschermingsmiddelen. We vertellen welke PBM’s geschikt zijn voor werkzaamheden met de heftruck.   

Werkschoenen

Het kan best gevaarlijk zijn als goederen van hun plek worden gehaald met een heftruck. Zware producten kunnen bijvoorbeeld van een pallet af vallen en op de tenen terecht komen. Daarnaast bestaat het risico dat een voet onder de heftruck terechtkomt. Daarom is het belangrijk om goede werkschoenen met een veiligheidsneus te dragen. Dergelijk schoeisel beschermt de tenen tegen een impact van buitenaf.

Omdat een heftruckchauffeur vooral binnen in een magazijn of loods werkt is het geen pre om een waterbestendige werkschoen te hebben. Of een veiligheidszool benodigd is, is afhankelijk van de producten die worden opgeslagen.

Onderstaande schoenen zijn geschikt voor werkzaamheden met de heftruck:

Let op: Mocht er een incident plaatsvinden, dan dienen de werkschoenen vervangen te worden. Hoewel de neus qua vorm onbeschadigd lijkt, kan de interne structuur aangetast zijn. Om geen onnodige risico’s te lopen is het raadzaam om direct na een ongeval nieuwe veiligheidsschoenen te kopen.

Zichtbaarheidskleding

In de nabijheid van een heftruck is het belangrijk dat je goed opvalt om een aanrijding te voorkomen. Draag daarom hoge zichtbaarheidskleding die voldoet aan de norm EN-ISO 20471.

Met een veiligheidsvest, zoals de Sioen 9052 Solaka, ben je uitstekend herkenbaar dankzij de opvallende fluoriserende kleur.

Hoofdbescherming

Draag een goedgekeurde veiligheidshelm, zoals de 3M Peltor G3001NUV, om het hoofd te beschermen tegen stoten en het vallen van producten.

Werkhandschoenen

Bij logistieke beroepen als heftruckchauffeur worden montage werkhandschoenen gedragen. Deze bieden bescherming en zorgen ervoor dat je voldoende gevoel in je vingers behoudt om kleine artikelen vast te houden. De OXXA X-Pro-Flex 51-290 is uitermate geschikt voor toepassingen met de heftruck.

Veiligheidsbril

Rij je in een omgeving waar veel stoffen in de lucht hangen die je zicht kunnen verhinderen? Draag dan een veiligheidsbril. Deze minimaliseert de kans op een incident door slecht zicht en helpt geïrriteerde ogen te voorkomen. De OXXA Culma 8212 is een goede keuze.

PBM’s voor werkzaamheden met de heftruck kopen?

Veilig werken met de heftruck begint met professionele persoonlijke beschermingsmiddelen. Al onze PBM’s zijn van hoge kwaliteit en concurrerend geprijsd. We streven er continu naar om de goedkoopste te zijn in de markt. Bel (+31 85 065 69 29) ons ook gerust voor persoonlijk advies.