Twee mannen dragen persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens asbestsanering op een dak

Asbestsanering

Wie langdurig wordt blootgesteld aan grote hoeveelheden asbestvezels, loopt grote gezondheidsrisico’s. Gebruik daarom altijd persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens saneringswerkzaamheden. Wij helpen met het selecteren van de juiste PBM voor asbestverwijdering.

Adembescherming

Asbestvezels kunnen onmerkbaar ingeademd worden en via de luchtwegen in de longen terechtkomen. De meeste asbestziekten worden op deze manier veroorzaakt. Met behulp van adembescherming kan je dit risico minimaliseren. Er zijn verschillende asbest maskers op de markt. Welk exemplaar het best geschikt is voor jouw situatie, is onder meer afhankelijk van de duur van de werkzaamheden.

Stofmaskers

FFP3 maskers, zoals de 3M 8835+, zijn geschikt voor kortdurende asbestwerkzaamheden.

Gelaatsmaskers

Een halfgelaatsmasker met P3-filter (bijv. de Moldex 7002 + 9030) is ook voor een korte periode inzetbaar tegen asbestvezels. Een dergelijk masker sluit beter aan op het gezicht (mits er geen baardgroei is) dan een stofkapje. Voor langdurige werkzaamheden is een volgelaatsmasker, zoals de Moldex 9002, met P3-filter beter geschikt.

Huidbescherming

Veilig werken met asbest vraagt om lichaamsbescherming. De vezels kunnen namelijk ook via de huid het lichaam binnendringen. Bescherm jezelf daarom goed met een wegwerpoverall met capuchon, zoals de Alphatec 1500 plus of OXXA Cover Plus 6905. Het handige van deze asbest pakken is dat je je kleding eronder aan kan houden.

Oogbescherming

Volgelaatsmaskers en ademhalingssystemen zijn voorzien van geïntegreerde oogbescherming. Als je een stofmasker of halfgelaatsmasker wilt dragen, dien je dit te combineren met een ruimzichtbril (bijv. de 3M 2890).

Voetbescherming

Vergeet de voeten niet en draag bij het verwijderen van asbest niet-doorlatende werkschoenen (bijv. de Majestic PVC zwarte werklaars) of overlaarzen. Maak ze voor een optimale bescherming met behulp van DuctTape vast aan de overall.

Handbescherming

Om er zeker van te zijn dat er geen asbestvezels via de huid het lichaam binnendringen, raden we aan om werkhandschoenen te dragen en deze goed aan de overall vast te maken. De OXXA Nitrile-Chem 41-200 is een goede keus.

PBM voor asbestsanering kopen?

PBM voor asbestverwijdering bestel je eenvoudig in onze webshop. Alle producten zijn uiterst scherp geprijsd en van een hoge kwaliteit. Heb je nog vragen en/of advies nodig? Geen probleem, neem gerust contact met ons op via +31 85 065 69 29.