Wanneer draag je een oranje hesje?

Oranje veiligheidshesjes worden vaak ingezet in gevaarlijke situaties om de zichtbaarheid van de drager te verhogen. Ook in minder gevaarlijke situaties kan het handig zijn om goed op te vallen en kan een hesje een uitkomst zijn. Een oranje hesje kan bijvoorbeeld worden gebruikt in de volgende situaties:

  • Werkzaamheden: Bij werkzaamheden aan het spoor en langs gewone en snelwegen dient men een oranje hesje te dragen.
  • Bouwplaats: Op bouwplaatsen dragen medewerkers oranje veiligheidshesjes om goed zichtbaar te zijn.
  • Noodgevallen: Bij autopech of een verkeersongeval is het dragen van een oranje veiligheidshesje belangrijk om goed zichtbaar te zijn voor passerend verkeer.
  • Evenementenbeheer: Voor evenementen, zoals concerten, sportwedstrijden, of openbare bijeenkomsten, kunnen medewerkers oranje veiligheidshesjes dragen om zich te onderscheiden van de menigte. 

Is een oranje hesje verplicht?

Het dragen van een oranje hesje is niet in alle gevallen verplicht. Wel is het bijvoorbeeld aangeraden om een veiligheidshesje in de auto te hebben liggen en in sommige landen is dit zelfs een verplichting. In een aantal andere situaties is het dragen van de veiligheidshesjes ook verplicht. Mensen die werk verrichten in het verkeer zijn bijvoorbeeld wettelijk verplicht om een oranje veiligheidshesje te dragen. Denk hierbij aan politieagenten, wegwerkers en spoorwerkers. Het dragen van een hesje kan helpen ongelukken voorkomen. 

RWS oranje hesje

De RWS oranje hesjes zijn een specifieke categorie van veiligheidshesjes. Deze hesjes voldoen aan de strenge normering van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat stelt, naast de normering voor reflectie (EN ISO 20471), extra eisen aan veiligheidskleding die wordt gebruikt op en langs rijkswegen en het spoor. Deze extra eisen hebben betrekking op de plaats van de reflecterende strepen op de kleding, de kleur van de kleding en de locatie van de werkzaamheden. RWS hesjes kunnen worden ingezet bij werkzaamheden langs het spoor en langs gewone- en snelwegen. Bekijk hier ons volledige assortiment van RWS hesjes. Wil je meer info? Lees onze blog over RWS kleding.

Oranje veiligheidshesje kopen bij PBM discounter

Bel ons gerust op +31 85 065 69 29 voor advies. Bekijk daarnaast ook eens ons assortiment van andere reflecterende werkkleding, zoals reflecterende jassen, reflecterende broeken, reflecterende shirts, reflecterende truien en reflecterende overalls