Soft Nitril wegwerphandschoenen

Diverse werkzaamheden vragen om extra bescherming van de handen. Wegwerphandschoenen bieden een hygiënische en betrouwbare oplossing voor risicovol handenwerk. Het materiaal waarvan de handschoenen wordt gemaakt speelt hierin een cruciale rol. Soft nitril is een populair en veelgebruikt materiaal, dat diverse voordelen biedt voor de drager van de handschoenen.

Lees meer
33 resultaten (1-33)
Sorteren op:

Wat is soft nitril? 

Met nitril kunnen sterke bestendige handschoenen worden gemaakt. Soft nitril bestaat uit een synthetisch rubber dat extra weerstand biedt tegen perforatie en chemicaliën. Het is daarmee een sterker materiaal dan latex of vinyl. Mensen die een latexallergie hebben kunnen zonder problemen de soft nitril handschoenen dragen.

Toepassingen van soft nitril handschoenen

De soft nitril handschoenen zijn een goede keuze voor beroepen in de medische sector, in het laboratorium, in de foodservice en meer. Het biedt een comfortabele en beschermende oplossing voor vakgebieden waar aanraking met stoffen, voedsel en bacteriën niet te voorkomen is.

Voordelen van soft nitril

Er zijn diverse redenen waarom nitril een veel gekozen materiaal is voor wegwerphandschoenen. Het biedt meerdere voordelen zowel voor de gebruiker, als voor de werkomgeving. Hieronder benoemen we een aantal voordelen van soft nitril.

  • Sterk en duurzaam: het materiaal is zeer sterk en gaat tijdens het gebruik lang mee. Het materiaal is goed bestand tegen scheuren, snijden en schuren. Bovendien is het dunner en elastischer dan veel ander soort materialen
  • Hypoallergeen (poedervrij): soft nitril bevat geen latex en het is vaak poedervrij, waardoor het ook draagbaar is voor mensen met een latexallergie
  • (Chemische) weerstand: handschoenen gemaakt van soft nitril zijn goed bestand tegen chemicaliën en vormen betrouwbare bescherming tegen bacteriën en virussen
  • Comfort: soft nitril voelt zacht en flexibel aan, dit zorgt voor een natuurlijk gevoel bij het dragen van de handschoenen

Waarom wegwerphandschoenen?

Het gebruik van wegwerphandschoenen is voor bepaalde werkzaamheden het meest praktisch en bovendien noodzakelijk. In sectoren zoals in de horeca, de zorg, of bij chemische toepassing is er een verhoogd risico op het verspreiden van bacteriën en ongezonde, of zelfs gevaarlijke stoffen. Om verspreiding te voorkomen is het wegwerpen van de handschoenen na gebruik noodzaak. Voor werkzaamheden waar potentiële snij- of schaafwonden kunnen worden opgelopen, is sterk en krasvrij materiaal nodig. Gewone handschoenen slijten na een tijd van gebruik, met wegwerpmateriaal vervang je dit gemakkelijk wanneer dat nodig is.

Soft nitril handschoenen bij PBM discounter

Wij bieden diverse soft nitril wegwerphandschoenen aan van diverse kwaliteitsmerken, zoals OXXA, Ansell, KCL en Uvex. De wegwerphandschoenen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Van lange en korte handschoenen, naturel kleur, gekleurd of zwart en met reliëf vingertoppen en/of een rolrand. Kortom, een gevarieerd assortiment met mogelijkheden voor bijna iedere toepassing. Bekijk ook ons assortiment Grippaz handschoenen!