Man boort houten plank met machine in werkplaats

PBM’s voor het werken met de kolomboormachine

Veilig werken met een kolomboormachine vraagt om professionele persoonlijke beschermingsmiddelen. Er liggen namelijk tal van risico’s op de loer, zoals geraakt worden door wegschietende deeltjes, blootstelling aan schadelijk geluid en gegrepen worden door het roterende gereedschap. Wij helpen bij het selecteren van de juiste PBM.

Adembescherming

Mochten er schadelijke stofdeeltjes vrijkomen is het aan te raden om een FFP2 stofmasker te gebruiken. Hierbij een greep uit de meest verkochte maskers:

Gehoorbescherming

Een kolomboormachine produceert hard geluid dat (zeer) schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Te veel herrie kan leiden tot aandoeningen als oorsuizen (tinnitus), geluidsvervorming en gehoorverlies. Daarom is het belangrijk om een goede gehoorkap, zoals de 3M Peltor X4, te dragen.

Oogbescherming

Bij kans op oogletsel door wegschietende boorkrullen of – schilfers is een gecertificeerde veiligheidsbril, zoals de Uvex Pheos 9192-215, noodzakelijk. Draag je een correctiebril? Dan is een overzetbril, zoals de 3M 2800, een goede keus.

Voetbescherming

Bovendien zijn kwalitatief goede veiligheidsschoenen, zoals de Redbrick Onyx, belangrijk om je voeten tijdens het werken te beschermen tegen stoten en druk.

Vooral géén handbescherming

Handschoenen kunnen worden gegrepen door de boor met alle gevolgen van dien. Daarom is het verstandig deze achterwegen te laten. Hetzelfde geldt voor wijde kleding. Het is ook raadzaam geen sieraden te dragen en lang haar vast te binden of een haarnetje te gebruiken.

PBM’s voor werkzaamheden met de kolomboor kopen?

Ons assortiment van gehoor-, oog- en voetbescherming is groot. Al onze producten zijn van hoge kwaliteit en uiterst voordelig geprijsd. Wij streven er continu naar om de goedkoopste aanbieder van professionele persoonlijke beschermingsmiddelen te zijn. Ontdek de collectie en neem voor maatwerk advies gerust vrijblijvend contact op via +31 85 065 69 29.