Twee mannen dragen PBM's tijdens het aanbrengen van een epoxy vloercoating

Epoxy werkzaamheden

Bij blootstelling aan epoxy’s door inademing of huidcontact kan ernstige gezondheidsschade ontstaan. Om veilig te werken met epoxyproducten is het belangrijk om goede persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen. Wij vertellen welke PBM’s geschikt zijn.

Lichaamsbescherming

Aanraking van de huid met epoxyproducten leidt tot roodheid, jeuk en pijn. Lang durend contact kan eczeem veroorzaken en ongeveer 1 op de 5 mensen ontwikkelt een huidallergie. Met een professionele werkoverall, zoals de OXXA Owen 8250, zorg je ervoor dat er geen epoxy direct op de huid terechtkomt. Al deze overalls kunnen gebruiken worden:

Adembescherming

Het inademen van epoxydampen kan de luchtwegen irriteren en op den duur een allergie veroorzaken. Gebruik daarom altijd deugdelijke adembescherming.

Mondkapjes met een FFP2-classificatie (bijv. 3M 8810) zijn uitermate geschikt voor tijdens het schuren van epoxy. Deze beschermen je tegen fijn schuurstof.

Ga je epoxy spuiten of werkzaamheden boven je hoofd uitvoeren? Kies dan voor een gelaatsmasker met A2-P3 filter (bijv. 3M 4255).

Oogbescherming

Het is ook raadzaam om een veiligheidsbril te dragen bij de verwerking van epoxy. Er kan namelijk prikkeling van de slijmvliezen van de ogen optreden. De OXXA X-Spec-Style 8235 is een veilige en zeer comfortabele keuze.

Handschoenen

Handschoenen zijn ook een belangrijk onderdeel van de persoonlijke bescherming bij epoxyklussen. Kies voor exemplaren van neopreen of nitril met een lange schacht, zoals de OXXA Nitrile-Chem 41-200.

Gebruik nooit latex handschoenen, deze kunnen epoxy doorlaten en bieden dus geen goede bescherming.

Werklaarzen

Vergeet ook niet om je voeten te beschermen. Wij raden de Dunlop Acifort Heavy Duty Full Safety werklaarzen aan.

PBM voor epoxy kopen?

In ons assortiment vind je alles voor veilig werken met epoxy. Alle producten zijn van de hoogste kwaliteit en uiterst scherp geprijsd.