Groenwerker is veilig aan het bosmaaien met persoonlijke beschermingsmiddelen

PBM's bij werken met de bosmaaier

Een bosmaaier is ideaal voor het maaien van hoogstaand gras op een vlotte manier. Dit moet natuurlijk wel veilig gebeuren en daarom zijn persoonlijke beschermingsmiddelen nodig. Wij vertellen welke PBM’s geschikt zijn voor het werken met de bosmaaier.

Hoofd-, gehoor-, oog- en gelaatsbescherming

De ronddraaiende messen van een bosmaaier snijden met een grote kracht en hoge snelheid het gras. Als iemand door rondvliegend puin met hoge snelheid wordt geraakt, kan hij of zij ernstig letsel oplopen. Daarom is het belangrijk om het hoofd, gelaat en de ogen te beschermen. Daarnaast produceert een bosmaaier hard geluid wat schadelijk is voor het gehoor.

De 3M Peltor G30MOR2B is een compleet systeem dat hoofd- gehoor-, oog- en gelaatsbescherming combineert. Deze set is ideaal voor werkzaamheden met de bosmaaier en bestaat uit de volgende producten:

  • Oranje geventileerde G3000DUV veiligheidshelm van ABS met een pinlock schuifinstelling
  • Groene Optime II gehoorkap met helmbevestiging en een gemiddelde dempingswaarde van 30 dB(A)
  • Zwart V5B gaasvizier van polyamide

Extra oogbescherming

Door de zeer hoge omtreksnelheid van de bosmaaier is de kans op oogletsel groot. Veel groenwerkers hebben al ernstige oogschade opgelopen door het bosmaaien. Het gazen gelaatsscherm vangt de grote wegschietende delen op. Kleine stukjes, zoals glas, ijzer, steen en blik, kunnen wel door het gaas heen schieten. Daarom is het raadzaam om ook een veiligheidsbril of ruimzichtbril die zich helemaal rondom het gezicht aansluit te dragen.

Stevige werkschoenen

Ter bescherming van de voeten is het raadzaam om tijdens het bosmaaien veiligheidsschoenen te dragen. Kies voor een model met een stevige grip. Dit ondersteunt de hielen op een betrouwbare manier en vermindert het risico op uitglijden. Let erop dat je de goede maat kiest. De Grisport 803L is ideaal voor bosmaaien.

Leren werkhandschoenen

Ook de handen dienen beschermd te worden tijdens het werken met de bosmaaier. Soepel zittende werkhandschoenen, bij voorkeur van leer, zijn een goede keus.

Stevige werkkleding

Stevige werkkleding is een must bij het werken met de bosmaaier. Draag een lange broek en bij voorkeur een trui met lange mouwen. Dit biedt bescherming tegen rondvliegend puin én tegen brandnetels en distels die je tijdens het bosmaaien vast tegenkomt. Kies indien een hoge zichtbaarheid vereist is voor signaalkleding.

PBM’s voor werken met de bosmaaier kopen?

Wij bieden een ruim aanbod aan persoonlijke beschermingsmiddelen die het risico op letsel bij het gebruik van een bosmaaier verkleinen. Al onze producten zijn van de hoogste kwaliteit en uiterst concurrerend geprijsd. Ontdek het aanbod en neem voor persoonlijk advies gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 85 065 69 29.