Lashelmen met adembescherming

Elektrisch lassen brengt risico’s met zich mee. Er komt lasrook vrij en er is sprake van ultraviolet- en infraroodstraling. Daarnaast kunnen lasspetters brandwonden veroorzaken. Daarom is het belangrijk om je ogen, gelaat én luchtwegen effectief te beschermen. Wij hebben hoogwaardige lashelmen van 3M Speedglas met adembescherming in ons assortiment.

Lees meer
13 resultaten (1-13)
Sorteren op:

De Adflo motorunit

De Adflo motorunit is een efficiënt filtersysteem dat constant gefilterde lucht aanlevert. Dit zorgt voor meer werkcomfort tijdens het lassen en haalt een groot deel van warmte en zweten weg uit het lassen. De motorunit beschermt tegen ademhalingsrisico’s zoals deeltjes, lasrook en andere verontreinigen. Naast de deeltjesfilter kan een gas- en dampfilter worden geïnstalleerd voor nog betere bescherming. De unit heeft een indicator die aangeeft wanneer de deeltjesfilter moet worden vervangen. De deeltjes- of gasfilter kunnen selectief worden gewijzigd. De luchttoevoer is standaard ingesteld op 170 l/min maar is eenvoudig te verhogen naar 200 l/min. Door de lichte Li-ion batterijen en het slanke en ergonomische ontwerp kan deze Adflo motorunit ook worden gedragen in krappe lasruimtes. Daarnaast gaat de Heavy Duty Li-ion batterij maar liefst 10 tot 13 uur mee. Door de QRS snelkoppeling is het eenvoudig om de ademslang te bevestigen aan de Adflo. De Adflo motorunit is te combineren met de volgende laskappen: 9100 Air, 9100 FX Air, 9100MP, G5-01. Ook kan het filtersysteem worden gecombineerd met deze slijpvizieren: M-206/M-207, M-306/M-307, M-406/M-407. Een helm die optimaal gebruik maakt van de voordelen van het Adflo filtersysteem is de 3M Versaflo M-307 hoofdkap en Adflo motorunit. Binnen deze kap worden de Adflo motorunit en het Versaflo regelventiel gecombineerd voor ultieme veiligheid en controle.

Het Versaflo regelventiel

Het Versaflo regelventiel zorgt voor een constante luchtstroom (170-305 l/min). Er zijn drie soorten regelventielen te vinden; V-100E, V-200E en V-500E. De Versaflo V-500E zorgt voor een constante luchtstroom die makkelijk kan worden aangepast (170-305 l/min). Ook geeft het regelventiel met een alarmsignaal een lage toevoerluchtdruk aan. De kantelende bajonetaansluiting zorgt voor een makkelijk verstelbare ademslang. De Versaflo V-100E en V-200E is voor lassers die binnen extreme temperaturen werken. Het Versaflo regelventiel kan namelijk de lucht met 28° C afkoelen (V-100E) of verwarmen (V-200E). De ventielen zijn tevens ook erg stil door een ingebouwde geluidsdemper

Verbruiksproducten

Er zijn verschillende verbruiksproducten voor deze filtersystemen. Zo is bij sommige helmen een compleet verbruiksartikelen pakket inbegrepen zoals bij de 3M Speedglas G5-01 lashelm met Adflo en G5-01TW en verbruiksartikelen en tas. Ook zijn er verschillende filters die aan de systemen kunnen worden toegevoegd. Zoals de A1 en de A1B1E1 gasfilters. Deze filters moeten allebei in combinatie met een deeltjesfilter worden gebruikt. De deeltjesfilter voor de Adflo motorunit is de 3M Adflo P3 deeltjesfilter. De P3 deeltjesfilter beschermt tegen gevaarlijke deeltjes die vrijkomen bij las- en slijpwerkzaamheden en is eenvoudig te instaleren. Als tijdens het lassen veel nare geurtjes vrijkomen, dan is deze geurfilter ideaal. Het filter kan makkelijk worden gecombineerd worden met de Adflo motorunit.