Werking

De vervuilde lucht die wordt ingeademd, wordt door de actieve kool gezogen. De moleculen van de gassen en dampen hechten zich aan de actieve kool, waarna de drager schone lucht inademt.

Welk stofmasker met actieve koolstof kopen?

Er zijn verschillende koolstoffilter maskers verkrijgbaar. Met de filters aan de linkerkant op deze pagina vind je eenvoudig het gewenste exemplaar.

Het is het allerbelangrijkst dat je een masker kiest met de juiste beschermingsklasse. FFP1 stofmaskers hebben een filterefficiëntie van minimaal 80% en de kwaliteitsaanduiding FFP2 staat voor een minimale efficiëntie van 94%. FFP3 maskers hebben een minimale efficiëntie van 99% en bieden dus de beste adembescherming.

Vervolgens kies je voor een herbruikbaar of wegwerp stofmasker. Een exemplaar met de vermelding ‘R’ (reusable) mag tijdens meerdere shifts op één dag gebruikt worden. Maskers met de code ‘NR’ (non-reusable) zijn niet herbruikbaar en moet je na één keer dragen weggooien.

Bepaal ook of een uitademventiel gewenst is. Deze vermindert de ademweerstand en verhoogt zo het draagcomfort.

Kom je er niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op via +31 85 065 69 29. We helpen graag.

Koolstoffilter masker bestellen bij PBM discounter?

In onze webshop bestel je eenvoudig stofmaskers met een actief koolstoffilter. Al onze producten zijn van hoge kwaliteit en uiterst concurrerend geprijsd. Wij streven er continu naar om de beste persoonlijke beschermingsmiddelen te leveren tegen de laagste prijs.