Processierups in eik ingezoomd

Processierups bestrijden

Het aantal eikenprocessierupsen in Nederland is enorm toegenomen. De haren van deze insecten zorgen elke zomer voor veel overlast en de nodige gezondheidsrisico’s. Nadat de huid, ogen, neus, keel of longen in aanraking zijn gekomen met de brandharen kunnen klachten ontstaan als jeuk, kortademigheid, hoesten en gezwollen ogen.

Het beheersen van de overlast van de eikenprocessierups blijft van belang. Bestrijders dienen zichzelf te beschermen met goede persoonlijke beschermingsmiddelen. Wij helpen om de juiste PBM te selecteren.

Lichaamsbescherming

Om de werkzaamheden op een verantwoorde manier uit te kunnen voeren dienen bestrijders hun lichaam te beschermen met een stofdichte wegwerpoverall die de polsen en enkels goed afsluit. De OXXA Cover Plus 6905 is een prima keus. Let op: Overalls moeten na elke pauze worden vervangen.

Handbescherming

Gebruik chemisch bestendige handschoenen, zoals de OXXA Nitrile-Chem 41-200, om er zeker van te zijn dat je handen voldoende beschermd zijn tegen de brandharen van de processierups.

Adembescherming

Om klachten aan de keel en/of longen te voorkomen dienen bestrijders van de eikenprocessierups ook adembescherming toe te passen. Een volgelaatsmaskers met P3 filter is in principe een veilige keus (bijv. Spasciani TR82 + Spasciani 100 stoffilter).

Bij grote groepen eikenprocessierupsen is het altijd raadzaam om een motoraangedreven ademhalingssysteem te gebruiken. Het 3M Versaflo TR-315E starterspakket bevat alles voor betrouwbare en optimale adembescherming. Maak het systeem compleet met de 3M Versaflo S-433L hoofdkap.

Voetbescherming

Hoge werklaarzen zijn ook onderdeel van de veiligheidsuitrusting bij het verwijderen van eikenprocessierupsen. Met de Majestic PVC zwarte werklaars kan je de werkzaamheden op een verantwoorde manier uitvoeren. Tip: Spoel ze na elke klus goed af.

PBM voor het bestrijden van processierupsen kopen?

Beperk de risico’s van de eikenprocessierups tot een minimum en draag tijdens het bestrijden professionele persoonlijke beschermingsmiddelen. Alle benodigdheden zijn bij ons verkrijgbaar. In onze webshop vind je alleen kwalitatief hoogwaardige producten, en dat voor de laagste prijs!