man draagt handschoenen tijdens werkzaamheden met de heggenschaar

PBM's bij het werken met een heggenschaar

Ga je werken met de heggenschaar? Zorg dan voor passende persoonlijke beschermingsmiddelen. We helpen je om de juiste PBM te selecteren.

Oogbescherming

Een veiligheidsbril voorkomt dat rondslingerend snoeiafval in de ogen terecht komt. Daarnaast biedt het extra bescherming als je met je hoofd vrij dicht bij een doorn- of stekelhaag werkt. De OXXA X-Spec-Sporty 8231 is goed geschikt voor werkzaamheden met een heggenschaar.

Hoofdbescherming

Een veiligheidshelm, zoals de Uvex Airwing B-WR 9762-430, is geen overbodige luxe.

Gehoorbescherming

Bij lawaaierige heggenscharen is gehoorbescherming een noodzaak. Blootstelling aan hoge geluidsniveaus (>80 dB(A)) kan namelijk leiden tot gehoorschade. Draag daarom een oorkap, zoals de Uvex K1H. Deze heeft een gemiddelde dempingswaarde van 28 dB(A). Of deze kap daadwerkelijk geschikt is voor jouw werksituatie is afhankelijk van de hoeveelheid lawaai. Het beschermingsmiddel moet het geluidsniveau onder de 80 dB(A) brengen.

Handbescherming

Draag handschoenen voor bescherming tegen vuil en snijwonden en om de trillingen van de machine naar je handen te verminderen. Een exemplaar met antislipprofiel geniet de voorkeur omdat het zorgt voor een goede grip. Om te voorkomen dat snoeisel in de handschoenen terecht komt is het ook raadzaam om voor een goede aansluiting rondom de pols te kiezen. Selecteer ook de juiste maat voor optimale bescherming en comfort. De OXXA 51-290 en Ansell ActivArmr 07-112 zijn geschikt voor werkzaamheden met een heggenschaar.

Combinatieset

Met de 3M Peltor G30MOR2B haal je in één keer hoofd-, gelaats- en gehoorbescherming in huis. De set bestaat uit de volgende producten:

  • G3000DUV veiligheidshelm
  • Optime II gehoorkappen
  • V5B gaasvizier