Man draagt persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens dakwerkzaamheden

PBM's voor dakwerkzaamheden

Werken op daken brengt valgevaar met zich mee. Voorkom ongelukken door het nemen van de juiste maatregelen met persoonlijke beschermingsmiddelen.

Valbeveiliging

De gevaren bij het werken op daken moeten zoveel mogelijk worden beperkt met valbeveiliging. Voor een compleet systeem heb je een ankerpunt, valharnas of positioneringsgordel en een connector nodig. Elke situatie is natuurlijk anders, dus welke specifieke producten je nodig hebt is afhankelijk van de omstandigheden. Verschillende daken brengen verschillende risico’s met zich mee. Op hellende daken is er een verhoogde kans op bijvoorbeeld wegglijden en op evenwichtsverlies. Op platte daken vinden de werkzaamheden regelmatig dicht langs de dakrand plaats omdat de installaties hier vaak staan.

Wij hebben vooraf samengestelde valbeveiliging sets in het assortiment. Deze bestaan uit een combinatie van producten die geschikt is voor veelvoorkomende situaties.

Werkschoenen

Werkschoenen met een SRC-zool bieden een goede grip op het dak zodat je niet uitglijdt en valt. Moet je bijvoorbeeld ook zware dakpannen tillen? Dan is het verstandig om schoeisel met een veiligheidsneus te dragen ter bescherming van de voeten en tenen tegen impact.

Werkkleding

Tijdens het werken op een dak is comfortabele kleding onmisbaar. De OXXA 7260 Eduard werkbroek heeft een prettige pasvorm en opbergmogelijkheden (zakken en ruimte voor een gereedschapshouder). Hieronder vind je ons meest verkochte werkkleding.

Veiligheidshelm

Wanneer er risico is op stoten van het hoofd, vallende objecten of wegvliegende voorwerpen is het nodig om een veiligheidshelm te dragen.

Werkhandschoenen

Als tijdens de dakwerkzaamheden de handen gevaar lopen moeten deze ook beschermd worden met goede handschoenen. De OXXA X-Pro-Flex 51-290 werkhandschoenen zijn ideaal.

PBM’s voor dakwerkzaamheden kopen?

Merendeel van de bedrijfsongevallen is het gevolg van een val. Veilig werken op daken met professionele persoonlijke beschermingsmiddelen is daarom essentieel. In onze webshop vind je kwalitatief hoogwaardige PBM’s voor een scherpe prijs. Al onze producten voldoen aan de hoogste eisen. Neem voor persoonlijk advies gerust vrijblijvend contact met ons op via  +31 85 065 69 29.