Close up van man met volgelaatsmasker en overall die chroom-6-houdende materialen gaat bewerken

PBM's voor Chroom-6-houdende materialen bewerken

Blootstelling aan Chroom-6 kan op termijn leiden tot ernstige gezondheidsklachten. Deze schadelijke stof is, voordat het verboden werd, veelvuldig toegepast in verflagen en coatings op diverse ondergronden. Tijdens het bewerken van deze oppervlakken (bijv. schuren, lassen en zagen) kan chroom-6 vrijkomen ingekapseld in (fijn)stofdeeltjes. Het wordt gevaarlijk als de stof in het lichaam komt door inslikken, huidcontact of inademing. Daarom is persoonlijke bescherming nodig. Wij vertellen welke PBM’s veilig werken met chroom-6 mogelijk maken.

Handbescherming

Het is belangrijk om chemisch bestendige handschoenen te dragen wanneer je te maken hebt met chroom 6 op de werkvloer. Hieronder enkele goede opties:

Lichaamsbescherming

Om veilig te werken met Chroom-6 is een chemisch bestendige overall nodig die het hele lichaam bedekt. Voor de voeten kan je wegwerp overlaarzen gebruiken.

Adembescherming

Het dragen van een volgelaatsmasker met een bijpassend filter is bij het werken met chroom-6 essentieel, hieronder onze aanbevelingen:

PBM’s tegen Chroom-6 kopen?

Persoonlijke bescherming tegen Chroom-6 bestel je eenvoudig in onze webshop. Al onze producten zijn van de hoogste kwaliteit en uiterst scherp geprijsd. Bel gerust voor advies op maat via +31 85 065 69 29.