FFP3 maskers

Een FFP3 masker kopen met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Dat kan in onze webshop! Wij hanteren lage prijzen en hebben A-merken als 3M, Moldex en OXXA in het assortiment.

Lees meer
27 resultaten (1-27)
Sorteren op:

Wat is een FFP3 masker?

Een FFP3 masker (in het Engels ‘Filtering Face Piece’) plaats je over je mond en neus ter bescherming van je luchtwegen. Het filtert de in te ademen lucht zodat het vrij is van giftige stoffen, zoals fijnstof. Daarnaast kan het gezien worden als een medisch masker omdat het ook beschermt tegen ziektes en virussen, waaronder covid-19.

Het toegevoegde getal ‘3’ geeft de filterefficiëntie aan. In totaal bestaan er drie veiligheidsklassen (1, 2 en 3). FFP3 is de hoogste classificering en staat dus voor de beste bescherming. Het product wordt ook wel mondneusmasker, fijnstofmasker, FFP3 stofmasker of P3 stofmasker genoemd. 

Hoogste beschermingsniveau

Zoals eerder benoemd vertegenwoordigen FFP3 maskers de hoogste beschermingsgraad. Ze bieden maar liefst tot vijftig keer de WNG (Wettelijke Nederlandse Grenswaarde) en hebben een minimale efficiëntie van 98%. Dergelijke maskers worden gebruikt in werkomgevingen met giftige stoffen.

Komen er alleen hinderlijke deeltjes vrij? Dan volstaat een FFP1 masker. FFP2 maskers zijn geschikt voor matige niveaus van schadelijke stoffen. Mocht je twijfelen over welk exemplaar je nodig hebt, neem dan alsjeblieft contact met ons op voor passend advies.

Welk FFP3 masker kopen?

Je kan verschillende FFP3 maskers kopen. Ga je voor een handig vouwmasker of voor een cupvormig exemplaar dat inklapbestendig is? Daarnaast moet je nagaan of de werkzaamheden vragen om een wegwerp (NR: non reusable) of herbruikbaar (R: reusable) model. Laatstgenoemde kan je tijdens meerdere shifts op één dag gebruiken. Wil je extra comfort? Dan is een uitademventiel wellicht een goede optie.

FFP3 masker online bestellen

Een FFP3 masker kopen doe je voordelig bij PBM discounter. Ontdek het assortiment en bestel jouw ideale exemplaar eenvoudig online. Neem bij vragen en/of voor advies gerust contact met ons op via +31 85 065 69 29.