Tijdens het slijpen komt een vonkenregen vrij

Slijpen

Wanneer je gaat slijpen is het belangrijk dat je de juiste veiligheidsmaatregelen treft, zoals het gebruiken van persoonlijke beschermingsmiddelen. We vertellen welke PBM geschikt zijn.

Oogbescherming

De ogen zijn erg kwetsbaar en moeten tijdens het slijpen goed beschermd worden tegen rondvliegende spaantjes. We adviseren om een slijpbril, zoals de 3M 2890, te dragen.

Gehoorbescherming

Slijpmachines produceren tot maximaal 115 dB(A) geluid. Het gevaar van lawaaislechthorendheid begint bij 80 dB(A) en boven een dagdosis van 85 dB(A) ben je verplicht om gehoorbescherming te dragen.

De 3M Peltor X5 dempt schadelijk geluid met maar liefst 37 dB(A) en is dus geschikt voor extreem lawaaierige werkzaamheden. Voor optimale veiligheid raden we aan om de gevaren binnen de organisatie in kaar te brengen met een risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E). Daaruit zal blijken welke demping precies benodigd is. 

Adembescherming

Het is belangrijk om je longen te beschermen. Dit kan met een stofmasker. Afhankelijk van het te behandelen materiaal raden wij een FFP2 of FFP3 slijpmasker aan. 

Materiaal Beschermingsniveau
Asbest FFP3
Steenstof FFP2
Cement FFP2
Beton FFP2
Glasstof FFP3
Hard hout FFP3
Metaal FFP2
Zacht staal FFP2
Mineraalstof FFP3
Chroomvrije verf FFP2
Verf met chroom FFP3
Plastic FFP2
Silica FFP3
Zacht hout FFP2
Solderen FFP2
Roestvrij staal FFP3
Staal FFP2
Vernis FFP2

Onze meest verkocht FFP2 stofmaskers zijn:

En dit zijn onze meest verkochte FFP3 maskers:

Voor langdurige werkzaamheden is een motoraangedreven ademhalingssysteem een goede optie. Als je het 3M Versaflo TR-315E starterspakket en de 3M M-307 slijpkap aanschaft haal je in één keer een volledig systeem in huis.

Lichaamsbescherming

Omdat bij slijpen vonken vrij kunnen komen is het raadzaam om vlamvertragende veiligheidskleding te dragen, zoals een slijpschort en lasmouwen.

PBM voor slijpen kopen

Veilig werken met een slijpmachine doe je met de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Op deze pagina heb je kunnen lezen welke PBM voor slijpen geschikt zijn. Alles wat je nodig hebt vind je voordelig in onze webshop. Mocht je behoefte hebben aan persoonlijk advies, neem dan zeker contact met ons op via +31 85 065 69 29.