Man met oranje veiligheidshelm en -vestje verplaatst dozen in magazijn

PBM's voor magazijnwerkzaamheden

Magazijnmedewerkers worden aan diverse gevaren blootgesteld, zoals botsingen met bewegende toestellen en vallende goederen. Het creëren van een veilige werkomgeving is een must en daarom is het belangrijk om persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar te stellen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende PBM’s in een magazijn.

Werkhandschoenen

Wanneer je werkt met scherpe gereedschappen, zoals een stanley mes, is het belangrijk om de handen te beschermen tegen snij- en steekwonden met goede handschoenen. De OXXA Builder 50-246 bieden een goede snijbescherming en behendigheid.

Veiligheidsbril

Hangen er stoffen in de lucht die je zicht kunnen verhinderen? Draag dan een veiligheidsbril. Deze verkleint de kans op een ongeluk door slecht zicht en helpt geïrriteerde ogen te voorkomen. De OXXA Nila 8215 veiligheidsbril is een goede keuze.

In magazijnen hangen vaak TL buizen die blauw licht geven. Een veiligheidsbril met gele glazen, zoals de OXXA Nila 8218, beschermt en geeft comfortabel zicht bij dit soort verlichting.

Werkschoenen

Het werken in een magazijn gaat gepaard met risico’s als aanrijdgevaar en vallende materialen. Veiligheidsschoenen met stalen neuzen beschermen de voeten en met name de tenen tegen een impact van 200 joule. Daarnaast vormen valpartijen een groot risico in een magazijn. Om uitglijden op een gladde vloer te voorkomen is een goede antislipzool een must. De Redbrick Gold veiligheidsschoenen zijn uitermate geschikt voor magazijnmedewerkers.

Veiligheidshelm

In veel magazijnen worden veiligheidshelmen gedragen ter bescherming van het hoofd tegen vallende voorwerpen en stoten. De 3M Peltor G3000NUV is een goede keuze.

Gehoorbescherming

Hard geluid kan (zeer) schadelijk zijn voor de gezondheid. Als er in het magazijn sprake is van een geluidsniveau van meer dan 80 dB(A) dient gehoorbescherming gedragen te worden. De Moldex Spark Plugs 7850 dispenser met 500 paar oordoppen is ideaal voor op de werkvloer. Er is ook een handige wandhouder verkrijgbaar. Voor wie tijdens het uitvoeren van zijn/haar werkzaamheden graag naar muziek luistert zijn oorkappen met radio, zoals de 3M Peltor Alert FM-radio en 3M Peltor DAB+ FM Radio, goede keuzes. Is communicatie belangrijk? Kies dan voor een communicatie headset, zoals de 3M Peltor LiteCom.

Werkkleding

Uiteraard is het belangrijk dat de werkkleding bij de uit te voeren taken past. Houd daarnaast ook rekening met de temperatuur in het magazijn. Wij hebben een ruim assortiment van werkkleding in het assortiment. Voor algemene taken zijn onderstaande kledingstukken goed geschikt:

Is een goede zichtbaarheid vereist? Omdat je bijvoorbeeld met een heftruck werkt? Draag dan opvallende kleding, zoals een veiligheidsvest.

PBM’s voor in het magazijn kopen?

Persoonlijke beschermingsmiddelen voor magazijnwerkzaamheden bestel je eenvoudig in onze webshop. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 85 065 69 29.We helpen graag bij het creëren van een veilige werkomgeving.