Twee mannen met oranje werkbroeken en donkere veiligheidsschoenen

Reebok werkschoenen

Reebok is een gevestigde naam in de sportwereld en staat vooral bekend om zijn comfortabele en kwalitatief hoogwaardige schoenen. Het bedrijf produceert al sinds 1895 sportartikelen en heeft de jarenlange ervaring en kennis gebruikt om veiligheidsschoenen te ontwikkelen onder de naam ‘Reebok Work’. Reebok werkschoenen kenmerken zich door hun sportieve en moderne uiterlijk, hoge draagcomfort en optimale bescherming.

Veiligheidsklassen

Om de kwaliteit van werkschoenen/werklaarzen te kunnen garanderen zijn eisen opgesteld waaraan fabrikanten zich moeten houden. In Europa wordt de EN ISO 20345-2011 norm gehanteerd welke vijf niveaus van bescherming classificeert; S1, S2, S3, S4 en S5. Elke veiligheidsschoen/veiligheidslaars moet aan de minimale eis ‘SB’ (Safety Base) voldoen en zijn uitgerust met een verharde neus welke minimaal 200 Joule kan verdragen. De normeringen geven aan over welke eigenschappen het schoeisel moet beschikken en maken het gemakkelijker om een paar te kiezen die geschikt is voor jouw werkzaamheden. Veiligheidsschoenen met klasse S3 voldoen aan de hoogste eisen (S4 en S5 hebben betrekking op laarzen) en worden het meest gedragen.  

Reebok werkschoenen zijn verkrijgbaar met veiligheidsklasse S3 en S1P. De extra ‘P’ staat symbool voor een additionele eis; een tussenzool met een penetratieweerstand tot 100N. S1P schoenen voldoen aan de volgende eisen:

 • Verharde neus
 • Gesloten hiel
 • Antistatisch
 • Schokabsorberende hak
 • Penetratiebestendige tussenzool

S3 werkschoenen hebben de volgende eigenschappen:

 • Verharde neus
 • Gesloten hiel
 • Antistatisch
 • Schokabsorberende hak
 • Penetratiebestendige tussenzool
 • Waterdicht en – absorberend bovenmateriaal

Het grote verschil zit hem in het materiaalgebruik; S3 werkschoenen zijn voorzien van waterdicht en -absorberend bovenmateriaal en dus geschikt voor natte omstandigheden. S1P werkschoenen beschermen alleen optimaal in droge werkomstandigheden.

Reebok Fusion Flexweave serie

De Reebok Fusion Flexweave Work werkschoenen hebben een sportieve look en zijn uitgerust met een composiet veiligheidsneus. Composiet is net zo sterk als staal, maar weegt een stuk minder. De metaalvrije anti-perforatiezool is gemaakt van Floatride Energy-schuim, wat zorgt voor een geweldige demping. Deze innovatieve zool komt voort uit de sportlijn van Reebok en is ontworpen om energie zo goed mogelijk terug te geven tijdens het lopen. Verder voldoet de loopzool aan de hoogste anti-slipnorm (SRC) en staat het slijtvaste bovenwerk van Flexweave garant voor een hoog ademend vermogen.

De Fusion Flexweave Work lijn bestaat uit veiligheidsschoenen die voldoen aan de S1P en S3 normering. De modellen 1070 en 1076 vallen in de klasse S1P en de types 1080 en 1081 in de klasse S3. Laatstgenoemde is een hoog model en bedekt dus ook de enkel. Dit wordt vaak als prettig ervaren omdat het voor extra ondersteuning zorgt en bescherming biedt tegen de kou. Een laag model is een goede keuze voor werkzaamheden waarbij je vaak moet knielen omdat het de voeten meer vrijheid biedt. 

De Reebok Fusion Flexweave Work schoenen zijn zeer geschikt voor werknemers in de bouw, transport en het magazijn.

Excel Light serie

De Excel Light collectie bestaat uit lichtgewicht (vanaf 400 gram) veiligheidsschoenen met een S1P of S3 norm. De aluminium neus en de Extralight zool zijn verantwoordelijk voor het geringe gewicht van de werkschoenen en zorgen voor extra comfort. De veiligheidsneus beschermt de tenen onder andere tegen stoten, druk en vallende voorwerpen en de buitenzool biedt een uitstekende demping en zachte ondersteuning. Bovendien is de zool antistatisch, oliebestendig en uiterst flexibel. Het memorytech voetbed past zich aan naar de contouren van je voet en het 3D ademende textiel houdt je voeten koel en droog voor langdurig comfort. Reebok Excel Light werkschoenen zijn ideaal voor mensen die veel moeten lopen, zoals magazijnmedewerkers, koeriers en pakketbezorgers. Voor de zware bouw en industrie zijn deze modellen minder goed geschikt.     

reebok excel light werkschoenen

De modellen 10301031 en 131 voldoen aan de S1P normering. Grotendeels beschikken ze over dezelfde eigenschappen, het verschil zit hem in de kleur en het model. Types 1036 en 1037 zijn S3 geclassificeerd. Ze verschillen van model.

De juiste Reebok werkschoenen kiezen

Om ergonomisch ongemak en onveilige situaties te voorkomen is het erg belangrijk dat je de juiste werkschoenen selecteert. Ga allereerst na welke eisen er gelden op de werkvloer en waartegen de schoenen bescherming moeten bieden. Aan de hand daarvan kan je de gewenste norm bepalen (S1P of S3). Zodra je een veiligheidsklasse en productlijn hebt geselecteerd, kunnen er beslissingen worden genomen op het gebied van het materiaal, de kleur en het model.

Reebok werkschoenen kopen?

Ben je geïnteresseerd in Reebok veiligheidsschoenen? Bekijk dan het volledige assortiment op onze webshop. Voor vragen en/of advies kan je contact opnemen met onze productspecialist via +31 85 065 69 29.