Soorten leder

Er zijn drie verschillende soorten leer te vinden die worden gebruikt voor lashandschoenen.

Nerfleder is het stevigste en heeft een zeer dichte vezelstructuur. Nerfleder handschoenen zullen niet snel scheuren en zijn perfect voor zwaardere laswerkzaamheden. De PSP Corium Welder 35-450 lashandschoenen zijn gemaakt van een combinatie van nerf- en splitleder wat ze extra veilig maakt.

Splitleder heeft een meer open vezelstructuur maar zorgt daarentegen wel voor meer flexibiliteit. Het is een goedkoper variant van Nerfleder die toch de juiste bescherming biedt, kijk maar naar de PSP Corium Welder 37-415 lashandschoenen.

Dan heb je ook nog Nappaleder. Dit soort leder combineert de voordelen van nerf- en splitleder voor de optimale lashandschoen. Het materiaal is duurzaam, comfortabel en vochtbestendig. Nappaleder handschoenen hebben een hoge vingertopgevoeligheid en zijn erg gevoelig. De PSP Corium Welder 32-435 lashandschoenen zijn perfecte nappaleder handschoenen die gemaakt zijn voor fijne laswerkzaamheden.

Nu je alles weet over de verschillende materialen waar lashandschoenen van zijn gemaakt, is het ook slim om te kijken naar hoe je de juiste maat werkhandschoenen kan vinden. Onze blog over de verschillende manieren waarop je jouw ideale werkhandschoenen kan vinden, is een goede plek om te beginnen.

Type A of Type B

Er zijn twee soorten lashandschoenen: Type A en Type B handschoenen. Type A handschoenen zijn meer bestemd voor zware toepassingen omdat ze een lagere vingergevoeligheid hebben. Dit soort handschoenen zijn bijvoorbeeld bestemd voor MIG en MAG-lassen. Type B handschoenen zijn juist meer geschikt voor lichte toepassingen waar een hoge vingergevoeligheid genoodzaakt is. Type B handschoenen zijn juist meer geschikt voor TIG lassen. Wil je meer weten over deze soorten lassentechnieken en welke specifieke handschoenen hiervoor geschikt zijn? Lees dan onze blog over lashandschoenen voor TIG en MIG/MAG lassen.

Handschoenen met voering

Tijdens het lassen komt het veel voor dat je van extreem hoge temperaturen opeens over gaat naar een stuk lagere temperaturen. Een katoenen molton voering zorgt ervoor dat je beschermt bent tegen deze drastische temperatuur wisselingen en hier geen last van ervaart. De PSP Corium Welder 37-450 lashandschoenen zorgen met een katoenen molton voering voor uitstekende isolatie tegen verschillende temperaturen. Net als de PSP Corium Welder 35-450 lashandschoenen, die ook nog extra flexibel zijn.

Bij PSP speelt duurzaamheid ook een grote rol. Want veilige lashandschoen gaan ook langer mee. Bijna alle PSP handschoenen hebben een green focus keurmerk en voldoen hiermee aan de ISO 14001 norm. De ISO 14001 norm is onderdeel van de breder ISO-14000 serie. Deze serie is specifiek voor bedrijven die meer willen doen voor duurzaamheid dan alleen voldoen aan de wet- en regelgeving. Denk aan het verminderen van kosten van afvalverwijdering, het besparen van energie of het werken aan meer kansengelijkheid. 

PBM binnen lassen

Wanneer je de juiste lashandschoenen hebt gevonden, kan je ook kijken naar verdere lichaamsbescherming. Tijdens het lassen zijn de handen niet het enige onderdeel van het lichaam die beschermt moeten worden maar bijvoorbeeld ook de ogen, het gelaat en de rest van het lichaam. Daarom wordt het aanbevolen om op de volgende gebieden extra bescherming aan te schaffen:

Voor meer informatie over het vinden van de juiste PBM voor lassen, kan je onze blog hierover lezen.