3M dubbelzijdig tape

3M heeft een uitgebreid assortiment aan dubbelzijdige tapes. Van dunne tot dikke, sterke en transparante, je zal altijd een vinden die perfect bij je wensen past. De VHB collectie van 3M is een extra sterke tape dat hecht op veel verschillende ondergronden. Zoek je iets lichters? Kijk dan naar de universele tapes.

In ons assortiment vind je de hoogste kwaliteit en veelzijdigheid die 3M te bieden heeft. Bekijk nu al onze producten en ontdek welke tape bij jouw project past!

Lees meer
24 resultaten (1-24)
Sorteren op:

Welke 3M dubbelzijdige tape is de beste?

Dit hangt af van verschillende factoren. 3M heeft ook veel verschillende soorten tapes, dus het kan nog wel eens lastig kiezen zijn. Wij zetten het hier voor je op een rijtje.

Oppervlakken

3M heeft speciaal ontworpen tapes die goed presteren op gladde ondergronden of ruwe materialen. Sommige tapes hechten goed op een groot scala aan oppervlakken, andere zijn geschikt voor specifieke oppervlakken. Hoe flexibel de tape is bepaald ook voor een deel hoe goed het hecht aan een onregelmatige ondergrond.

Daarnaast zit er ook een verschil in hoelang een tape kan blijven plakken. De 3M VHB 4646F grijze tape, bijvoorbeeld, heeft een permanente hechting voor langere tijd. Als dat niet zo belangrijk is, kan je kiezen voor een tape die minder lang blijft zitten.

Externe omstandigheden

Zoek je een tape dat hittebestendig is? Of wil je het langdurig in een vochtige omgeving gebruiken? 3M heeft verschillende oplossingen voor alle mogelijke externe omstandigheden. Sommige tapes zijn waterdicht en kunnen tegen oplosmiddelen. Andere tapes zijn bestand tegen uv-straling en kunnen buiten gebruikt worden. Als je een tape nodig hebt dat tegen stoten kan, kies dan voor een die absorberend is. Gebruik je een verfdroogoven? 3M heeft zelfs tapes die bestand zijn tegen temperaturen tot 149 °C! Mocht je een tape zoeken dat veel gewicht kan houden, kijk dan bijvoorbeeld naar de 3M 4026 foam tape. Deze heeft een treksterkte tot 1240 kg.

Afmetingen

Als je tape nodig hebt dat onzichtbaar blijft achter, onder andere, een mobiele telefooncamera, kies dan een smalle tape. Maar als je op grotere schaal werkt, kan je een bredere tape aanschaffen. Ook zit er veel verschil in de dikte. De VHB collectie, bijvoorbeeld, heeft diktematen van 0,5 mm tot 2,3 mm. Voor een vrijwel onzichtbare aanhechting kan je een dunne tape kiezen. Als je een stevigere optie wilt hebben, bekijk dan de dikkere varianten.

Waar gebruik je dubbelzijdig tape voor?

3M geeft veel voorbeelden van de toepassingen van hun tapes. Foamtape kan je, onder andere, gebruiken om spiegels op te hangen of borden te monteren. De universele tape is ideaal om stukken tapijt te leggen. Als je metalen platen aan elkaar bevestigd, kan je een VHB tape bekijken. Maar dat is niet alles. De tapes van 3M worden gebruikt in veel industrieën, waaronder transport, bouw, elektronica en in de assemblage van auto’s. Met zoveel toepassingen weet je zeker dat er dé perfecte tape voor al jouw klussen tussen zit.

Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op. Bel ons op dit nummer (+31 85 065 69 29) of stuur een mail naar: [email protected] en dan helpen we je graag verder.