MSA Veiligheidsbrillen

MSA biedt verschillende opties op het gebied van veiligheidsbrillen. Of je nu liever gaat voor een meer sportief design of juist een opvallende neon bril, ze zijn allemaal te vinden op onze website. 

Lees meer
30 resultaten (1-30)
Sorteren op:

Een goede veiligheidsbril kan een werkoutfit helemaal compleet maken. Een goede veiligheidsbril beschermt tegen verschillende gevaren zoals vuur, uv-straling of gevaarlijke stoffen. Oogbescherming kan voorkomen in de vorm van een vizier of een veiligheidsbril. En binnen het brede assortiment aan veiligheidsbrillen zijn ook verschillende soorten te vinden. Een normale veiligheidsbril biedt een basis level aan bescherming afhankelijk van de lenzen. Een overzetbril kan worden gedragen over een corrigerende bril. Net als de ruimzichtbril. Echter biedt een ruimzichtbril nog meer bescherming door een extra barrière te creëren tussen de ogen en de buitenwereld. Tot slot is een lasbril perfect voor lassers die bescherming tegen infraroodstraling nodig hebben. Alle veiligheidsbrillen moeten ten minste voldoen aan de EN 166:2001 normering

Lens eigenschappen

Een veiligheidsbril kan verschillende soorten lenzen hebben. Verschillende soorten lenzen brengen ook andere voordelen. Een bril met polycarbonaat lenzen zorgt voor een grote impactbestendigheid, een licht gewicht en is niet geschikt voor het werken met chemicaliën. Acetaat lenzen zijn ook licht in gewicht maar zijn juist wel geschikt voor werk met chemicaliën. Glas zorgt voor de meest optimale bescherming tegen chemicaliën maar is enorm gevoelig en krast sneller. Ook kan een veiligheidsbril verschillende tinten hebben. De meest voorkomende tinten zijn als volgt:

  • Helder: Standaard kleur, geen extra bescherming
  • Smoke: Bescherming tegen uv-straling en fel zonlicht
  • Geel: Een beter zicht bij situatie met weinig licht
  • Blauw: Zorgt voor minder vermoeide ogen bij bepaalde lichten (TL licht)
  • Lastint: Bescherming tegen laslicht

MSA veiligheidsbrillen

Bij MSA weten ze maar al te goed hoe belangrijk het is om de ogen te beschermen en veiligheidsbrillen zijn daarbij essentieel. Bij MSA bieden ze een breed aanbod aan veiligheidsbrillen voor verschillende toepassingen. De brillen zijn aantrekkelijk in ontwerp maar ook aantrekkelijk in prijs. De volgende series kun je bij ons bestellen.

MSA Featherfit

De naam zegt het al. De MSA featherfit bril voelt als een veertje aan. De bril weegt maar 20 gram en voelt door extra zachte uiteindens en neusvleugels, extra comfortabel om te dragen. De bril heeft een goede slagvastheid die ervoor zorgt dat de bril tegen extreme temperaturen (-5 en 55°C) kan. De brillen hebben een TuffStuff anti-kras coating en een UV-filter die voor 99.9% beschermt tegen UV-straling.

MSA Move

De move brillen van MSA hebben een sportieve en moderne look. Het is een bril die naast een strak design ook nog goede bescherming biedt. Deze MSA veiligheidsbril valt makkelijk op door neon kleuren bij de brillenpoten en neuskussentjes. De brillen hebben 8-punt curve wat de juiste oogbedekking biedt. De brillenpotten zijn in te stellen door de drager en door een sightgard en antikraslaag zal de bril niet beslaan of snel het slachtoffer worden van krassen. De brillen hebben een UV400 coating en zo heeft de drager geen last van de zon. De MSA Move brillen zijn beschikbaar met verschillende lenskleuren.

MSA Alaska

De MSA Alaska brillen zijn compleet montuurloos en beschikken over verschillende stijlvolle onderdelen. De brillen wegen slechts 23 gram en de neusbrug met kussentjes is eenvoudig aan te passen. De brillenpoten zijn bekleed met rubber. Allebei zorgen ze voor een comfortabele bril die extra lang kan worden gedragen. De basiscurve van de brillen is 9,75 en dus erg betrouwbaar. Ook deze brillen heb een sightgard anticondensenlaag met antikraseigenschappen. De Alaska brillen zijn extra slagvast bij extreme temperaturen (-5 en 55°C). Er is een extra UV400-toevoeging bij de Alaska rookkleurige lenzen.

MSA Perspecta

MSA Perspecta 1320

De Perspecta veiligheidsbrillen lopen perfect mee met het gezicht door de 9.75 gebogen polycarbonaat lens en zorgen zo voor een 180 graden zicht. De brillen hebben kussentjes bij de neus en aan het uiteinde van de brillenpoten. De lenshoekinstelling en de instelling van de brillenpoten hebben drie verschillende posities voor extra flexibiliteit. Ook zorgt de sightgard coating voor kras- en dampbestendigheid.

MSA Perspecta 1900

De 1900 brillen in de Perspecta serie zijn enorm licht met maar een gewicht van 27 gram. De brilpoten zijn via co-injectie gemaakt van twee materialen wat ze extra comfortabel maakt. De neusbrug van de bril is comfortabel door de kussentjes die zijn toegevoegd en de lenzen hebben een tuffstuff-coating wat ze antikras maakt.

MSA Perspecta 9000

De Perspecta 9000 brillen zorgen voor een perfecte fit door een goed aansluitende pasvorm. De 9000 brillen hebben een breed en vrij gezichtsveld en zijn erg comfortabel om te dragen tijdens verschillende werkzaamheden. De brillen hebben zachte zones bij de neus en oren. Zo heb je geen last van uitstekende delen of onnodige krassen. De Sightgard en Tuffstuff coating bieden extra anti-condens en antikras bescherming. Met de heldere polycarbonaat lenzen heb je een perfect zicht op je projecten.

MSA Blockz

De Blockz brillen hebben een breed en groot omvattende lens. De neusvleugels en pootuiteinden zijn verstelbaar en hebben zachte uiteindes voor extra draagcomfort. De bril weegt maar 25 gram en heeft een antikras- en antidamp coating. Deze lichtgewichte brillen kunnen extra lang worden gedragen onder verschillende omstandigheden.

MSA Alternator

De stijlvolle MSA Alternator veiligheidsbrillen bieden optimale zijdelingse bescherming en hebben geventileerde poten voor extra comfort. De lenzen van de bril zijn van polycarbonaat en zijn makkelijk te verwisselen. Door de Sightgard coating zijn de lenzen antikras- en antidamp.

MSA Racers

De Racers brillen hebben heldere polycarbonaat lenzen die zorgen voor een krasvrij en dampvrij zicht. De lenzen van de bril zijn zeer slagvast. Met een 99,999% UV-bescherming zorgen de brillen ervoor dat je zonder zorgen je werk kan doen. Ook de neuskussentjes en vervormbare poten zorgen voor optimaal comfort. De draadveren zijn vormbaar en kunnen ingesteld worden voor verschillende hoofdmaten.