Uvex veiligheidshelmen

De veiligheidshelmen van Uvex weten als geen andere diversiteit en veiligheid te leveren. Met een breed assortiment aan helmen en ook helmaccessoires zorgt Uvex ervoor dat je zonder zorgen aan het werk kan. 

Lees meer
50 resultaten (1-48)
Sorteren op:

Veiligheidshelm

Een goede bouwhelm is niet weg te denken uit een goede PBM uitrusting. Gelukkig heeft Uvex een overvloed aan keuzes. Afhankelijk van waar de helm voor wordt ingezet, hoeveel bescherming de drager nodig heeft en of er nog extra’s nodig zijn, is het eenvoudig om de juiste Uvex veiligheidshelm uit te kiezen. Ook kan worden gekeken naar de lengte van de klep en de ventilatie binnen de helm. Een korte klep zorgt voor een beter zicht, maar een lange klep zorgt juist voor betere bescherming. Ook brengt goede ventilatie voordelen met zich mee. Een goede doorstroom van lucht zorgt voor verkoeling en minder zweetopbouw. Een helm met ventilatiegaten kan echter niet worden gedragen tijdens werkzaamheden met elektriciteit.

Bij de productomschrijvingen van Uvex producten maakt Uvex gebruik van wat specifieke afkortingen. Zo staat de letter B voor helmen met een schuifinstelling. Helmen met een draaiknopinstelling, die worden aangegeven met een B-WR, worden strakker of losser gemaakt met het draaien aan de knop. Normaal gesproken hebben helmen wel of geen klep. De letter S geeft aan dat de helm een korte klep heeft en zo het zicht van de drager verbeterd. Ons assortiment bestaat uit drie verschillende series helmen, de Airwing, Pheos en Pheos alpine helmen. Iedere veiligheidshelm heeft zijn eigen eigenschappen. Hieronder staan ze kort uitgelegd.

Uvex Airwing

Deze lichtgewichte veiligheidshelmen hebben een stijlvol design en een stevige pasvorm. De helmen hebben een zespunts-texielband en een draaiwiel voor maatverstelling. Ook kunnen vizieren en oorkappen eenvoudig aan de helm worden bevestigd met de Euroslot -adapters aan de zijkant van de helm. De helm is verkrijgbaar in verschillende kleuren en beschikt over drie ventilatieopeningen voor uitstekende beluchting. Ook kunnen de helmen tegen zeer lage temperaturen (-30 °C) en voldoen ze aan norm EN 397. De Airwing helmen zijn geventileerd zijn beschikbaar in de volgende varianten:

Uvex Pheos

De Uvex Pheos helmen hebben een sportief design en zijn extra comfortabel om te dragen. De climazone-beluchtig maakt de doorstroom van lucht constant en de vormvaste helmschaal zit comfortabel op het hoofd en zorgt voor optimale bescherming. De Uvex Pheos helm is een prima basis voor het verder uitbreiden van je hoofdbescherming aangezien bijbehorende accessoires eenvoudig aan de helm kunnen worden gevestigd aan de 30mm gleuven aan de zijkanten. Ook deze helm is beschikbaar in verschillende kleuren. Het binnenwerk van de helm heeft een zespunts-textielbandophanging. De helm heeft drie variabele ventilatieopeningen en een klep die de drager beschermt tegen de zon en regen. De helmen voldoen aan de norm EN 397 en zijn bestand tegen metaalspetters en zeer lage temperaturen (-30 ºC). De Uvex Pheos bouwhelmen zijn leverbaar in de volgende varianten:

Uvex Pheos alpine

De Uvex Pheos alpine helmen zijn gemaakt voor hoge hoogtes. Deze klimhelmen zijn veelzijdig en voldoen aan alle eisen uit de industrie (EN 397) maar ook die uit het alpinisme werkveld (EN 12492). De helm kan daarom ook worden ingezet voor reddingswerk. De helm heeft een slot aan de voorkant waar een helmlamp in kan worden gemonteerd.

Ook kunnen een ruimzichtbril, gelaatsbescherming, oorkappen en een Uvex pheos viziersysteem worden geïnstalleerd. De helm zit stevig vast door het zespunts-textielband ophangingssystee en is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. Met een draaiwiel is de helm strakker en losser te draaien. Door een ABS helmschaal is de helm redelijk licht maar toch beschermend. De vierpunts-kinriem zorgt voor nog een laatste beetje zekerheid en is de perfecte toevoeging.

Uvex gehoorbescherming

Naast het beschermen van het hoofd is het ook belangrijk om de oren te beschermen. Werkplaatsen kunnen namelijk veel hoge en harde geluiden bevatten. Uvex biedt gehoorkappen die eenvoudig zijn te combineren met verschillende Uvex veiligheidshelmen.

De Uvex K1H gehoorkap met helmbevestiging heeft een gemiddelde dempingswaarde van SNR 28 dB(A) en zorgt met de zachte traagschuim kussens voor een extra veilige en comfortabele fit. Door de magnetische helmbevestiging  kan de K1H worden gecombineerd met Pheos B-WR, Pheos Alpine, Airwing en Superboss helmen. Hetzelfde geldt voor de Uvex K2H gehoorkap met helmbevestiging. Deze uitvoering biedt een nog hoger niveau van bescherming met een gemiddelde geluidsdemping van 30 dB(A).