MSA veiligheidshelmen

MSA biedt een groot aanbod aan veiligheidshelmen van hoge kwaliteit. Met een focus op veiligheid en comfort weten de veiligheidshelmen van MSA je werk net wat fijner en veiliger te maken. 

Lees meer
105 resultaten (1-48)
Sorteren op:

Hoofdbescherming

Een onderdeel binnen PBM dat een belangrijke hoofdrol speelt is hoofdbescherming. Het beschermt de drager tegen vallende objecten, zware stoten of andere werkgevaren. Wat voor soort hoofdbescherming het beste is voor jouw klus is afhankelijk van wat voor soort bescherming noodzakelijk is, wat voor extra’s nodig zijn en voor welke werkzaamheden de helm zal worden gebruikt. Bij MSA zijn verschillende soorten veiligheidshelmen te vinden.

De verschillende helmen zijn te onderscheiden op basis van de lengte van de kap, of de helm geventileerd is, het materiaal van de helm, en mogelijke extra’s.

Een korte klep kan zorgen voor een beter zicht maar de langere klep zorgt ervoor dat de ogen worden beschermd tegen mogelijke regen of de zon maar limiteert daarentegen het zicht als je naar boven kijkt.

Ook ventilatie kan voordelen met zich meebrengen. Ventilatieopeningen zorgen ervoor dat frisse lucht de helm kan binnendringen en zo kan zorgen voor minder zweten en warmte onder de helm. Echter kan een helm met ventilatie niet worden ingezet voor werkzaamheden met elektriciteit.

MSA veiligheidshelmen

De MSA veiligheidshelmen onderscheiden zich vooral in het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, of ze geventileerd zijn, het binnenwerk of de sluitinstelling. Zo staat MSA bekend om haar Push-key schuifinstelling en de Fas-Trac III draaiknop. De Push-key schuifinstelling maakt deel uit van het brede Push-Key binnenwerk van de helmen die een geweldige prijskwaliteitverhouding bieden. Deze schuifinstelling biedt een eenvoudige mogelijkheid om de helm aan te passen op jouw wensen. Druk om het binnenwerk los te maken en knijp om hem strakker te zetten. De Fas Trac III werkt iets anders. Dit binnenwerk is specifiek ontworpen om hoofdpijn te verlichten. Het heeft extra padding, de band kan eenvoudig worden versteld. Met de Fas-Trac draaiknop, draai je de helm zo op zijn plek. Bij MSA zijn een hoop verschillende series veiligheidshelmen te vinden.

MSA V-Gard

De MSA V-Gard serie bestaat uit allround betrouwbare helmen. Als een van de meeste populaire helmen, laat MSA maar weer zien dat simpel niet altijd slecht hoeft te betekenen. De helm heeft een UV gestabiliseerde helmschaal van HDPE (3 jaar levensduur) wat zeer goede stevigheid biedt. De MSA V-Gard veiligheidshelmen beschikken over een optimale prijskwaliteitverhouding en kunnen voor veel verschillende toepassingen worden ingezet. De helmen hebben een normale klep en beschikken niet over ventilatie. Deze V-Gard is gecertificeerd voor GOST (–50°C) 98.

MSA V-Gard 500

De MSA V-Gard 500 helmen staan voor comfort en bescherming. De ABS-helmschaal (5 jaar levensduur) is niet alleen krasbestendig maar ook stevig en betrouwbaar. De helm biedt ook bescherming tegen laterale vervorming. Ook regen is geen probleem door de ingebouwde regengoot. Extra accessoires zoals oorkappen of vizieren kunnen eenvoudig met de helmen worden gecombineerd door de 30mm gleuven aan de zijkanten. De V-Gard 500 helmen zijn verkrijgbaar in een geventileerde en ongeventileerde variant. Alle MSA 500 helmen hebben een normale lengte klep.

MSA V-Gard 520

De MSA V-Gard 520 is geschikt voor werkzaamheden op hoogtes of in afgesloten ruimtes. Ook deze helm biedt bescherming tegen laterale vervorming en is inbegrepen met een krasbestendige, UV-gestabiliseerde ABS-helmschaal die een levensduur heeft van 5 jaar. Ook dit model is uitgerust met een ingebouwde regengoot. Er zijn verschillende accessoires waarmee de V-Gard 520 helmen kunnen worden gecombineerd. De bouwhelm is niet geventileerd en heeft geen klep.

MSA V-Gard 930

Bij de MSA V-Gard 930 helmen is het niet nodig om apart oogbescherming aan te schaffen. De helmen hebben namelijk een geïntegreerde overzetbril wat zorgt voor een helder zicht en de juiste oogbescherming. De overzetbril past over corrigeerde brillen en is anticondens- en kraswerend. Met een rubberen afdichting sluit de bril perfect aan en is hij ook makkelijk weer op te bergen. Net als de rest van de MSA reeksen beschikken de MSA V-Gard 930 helmen over een stevige ABS helmomhulsel. Deze helm heeft een korte klep en is verkrijgbaar in een geventileerde en niet geventileerde variant. Ook is de V-gard 930 te combineren met MSA accessoires door de 30mm gleuven aan de zijkant.

MSA V-Gard 950

De MSA V-Gard 950 helmen zijn voorzien van een geïntegreerd vizier wat de helmen ideaal maakt voor elektriciens. De helmen zijn evenwichtig en licht in gewicht. Het vizier beschermt tegen stoten, chemische spatten, uv-straling en elektrische boogontlading. Ook is het vizier bestand tegen condens en krassen. De helm is geschikt voor MSA gehoorbescherming en de helm wordt ook nog geleverd met een beschermhoes. De helm zal goed op het hoofd blijven zitten door de 4-punts kinband en ook de oren kunnen worden beschermd met optionele oorflappen. De MSA V-Gard 950 helmen hebben een korte klep en zijn niet geventileerd.

MSA Thermalgard

Wanneer veel wordt gewerkt in omgevingen met hoge temperaturen, is de MSA Thermalgard het best geschikt. De Thermalgard helmen zijn bestand tegen temperaturen van +150°C EN 397 en lage temperaturen –50°C GOST-optie. De helm biedt ook bescherming tegen gesmolten metalen en laterale vervorming. De helm heeft een normale klep en is niet geventileerd.

MSA H1: (novent / bivent)

De MSA H1 (klim)helmen zijn uitermate comfortabel en hebben een strak en licht gewicht ontwerp. Door de Fas-Trac III-ophanging wordt optimaal comfort bereikt en is het makkelijk om de helm perfect op het hoofd te laten aansluiten. De contactloze schuimrubberen voering zorgt voor ventilatie en koeling. De 4-punts kinband is eenvoudig te vervangen en aan te passen en de zweetband voorkomt zweetopbouw. De MSA H1 helmen hebben een gepatenteerde rail voor bevestiging van accessoires met drukknop en universele verlichtingsklemmen voor snel plaatsen en verwijderen. Tot slot is een reddingsfluit in de gesp van de kinband bevestigd. Er is een geventileerde variant (bivent) en een ongeventileerde variant (novent) beschikbaar.

MSA V-gard gehoorkappen

Gehoorkappen die perfect passen bij de V-Gard veiligheidshelmen zijn de V-Gard gehoorkappen met helmbevestiging. Deze gehoorkappen zorgen ervoor dat het gehoor wordt beschermd tijdens verschillende werkzaamheden. De kappen zijn comfortabel en betrouwbaar. Het comfort wordt bevorderd door het slanke profiel van de schuimrubber ingespoten oorkussens. De betrouwbaarheid wordt gegarandeerd door de exclusieve afdichtringen en de diverse instelpunten. De helmbevestiging zorgt ervoor dat de gehoorkappen eenvoudig kunnen worden gecombineerd met de MSA helmen. Er zijn drie V-Gard gehoorkappen beschikbaar: