FFP2 maskers

FFP2 stofmasker kopen? In onze webshop vind je voordelige FFP2 stofmaskers, ofwel P2 stofmaskers, van A-merken als 3M, Moldex en OXXA. Wij streven er continu naar om de beste kwaliteit tegen de laagste prijs aan te bieden.

Lees meer
35 resultaten (1-35)
Sorteren op:

Wat is een FFP2 masker?

Een FFP2 fijnstofmasker (in het Engels ‘Filtering Face Piece’) bedekt de mond en neus en beschermt de drager tegen vaste en vloeibare deeltjes door de in te ademen lucht te filteren. Het toegevoegde getal ‘2’ geeft de filterefficiëntie aan. In totaal bestaan er drie veiligheidsklassen (1, 2 en 3). Hoe hoger het getal, hoe meer bescherming geboden wordt. FFP2 staat dus voor een middelmatige bescherming.

Mate van bescherming

Een FFP2 stofmasker gebruik je veelal bij matige niveaus van schadelijke stoffen, alsook vaste en vloeibare aërosols. Het beschermt onder meer tegen steenstof, houtstof, metaalstof, lasrook, spuitnevel, bacteriën, schimmels, verven en asbest (vermijd hoge concentraties). FFP2 maskers vallen ook onder de categorie medische stofmaskers en worden veelvuldig in de zorgsector gebruikt ter voorkoming van verspreiding van virusdeeltjes.

Een FFP2 masker biedt bescherming tot maximaal 10 keer de WNG (Wettelijke Nederlandse Grenswaarde) en filtert minimaal 94% van de verontreinigingen.

Werk je met schadelijke stoffen? Dan heb je een hogere veiligheidsklasse (FFP3) nodig. Voor hinderlijke deeltjes voldoet een FFP1 masker ook. Neem alsjeblieft contact met ons op als je twijfelt over welke vorm van adembescherming je nodig hebt.  

Certificeringen in Amerika en China

Een FFP2 ademhalingsmasker mag pas zo worden genoemd als het aan de Europese normen voldoet. In Amerika en China zijn er andere certificeringen en benamingen. Amerika gebruikt de naam N95 en China KN95, wat verwijst naar een filterpercentage van 95%. 

Het beste FFP2 masker kopen

Welk FFP2 stofmasker je het best kan kopen is afhankelijk van de taken en persoonlijke voorkeuren. Bepaal allereerst welk model je voorkeur heeft: een praktisch vouwmasker of een cupvormig type dat bestand is tegen inklappen? En vereisen de werkzaamheden een wegwerp (code ‘NR’) of herbruikbaar (code ‘R’) mondkapje? Laatstgenoemde kan tijdens meerdere shifts op één dag ingezet worden. Voor minimale ademweerstand zou je een FFP2 masker met ventiel kunnen overwegen. En wellicht heb je voorkeur voor een bepaald merk. 3M FFP2 maskers zijn bijvoorbeeld erg populair.

FFP2 masker online bestellen

Als je een FFP2 masker wilt kopen dan zit je bij PBM discounter helemaal goed. Ontdek ons assortiment van kwalitatieve FFP2 stofmaskers en bestel jouw ideale exemplaar eenvoudig online. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag op weg naar een veilige werkplek.