FFP2 stofmaskers

In onze webshop vind je voordelige FFP2 stofmaskers, ofwel P2 stofmaskers, van A-merken als 3M, Moldex en M-Safe. Wij streven er continu naar om de beste kwaliteit tegen de laagste prijs aan te bieden.

Wat is een FFP2 masker?

Een FFP2 stofmasker (in het Engels ‘Filtering Face Piece’) bedekt de mond en neus en beschermt de drager tegen vaste en vloeibare deeltjes door de in te ademen lucht te filteren. Het toegevoegde getal ‘2’ geeft de filterefficiëntie aan. In totaal bestaan er drie veiligheidsklassen (1, 2 en 3). Hoe hoger het getal, hoe meer bescherming geboden wordt. FFP2 staat dus voor een middelmatige bescherming.

Mate van bescherming

Een FFP2 stofmasker gebruik je veelal bij matige niveaus van schadelijke stoffen, alsook vaste en vloeibare aërosols. Het biedt bescherming tot maximaal 10 keer de WNG (Wettelijke Nederlandse Grenswaarde) en filtert minimaal 92% van de verontreinigingen.

Werk je met schadelijke stoffen? Dan heb je een hogere veiligheidsklasse (FFP3) nodig. Voor hinderlijke deeltjes voldoet een FFP1 masker ook. Neem alsjeblieft contact met ons op als je twijfelt over welke vorm van adembescherming je nodig hebt.  

Het beste FFP2 masker kopen

Wij verkopen diverse P2 stofmaskers. Welk exemplaar je het best aan kan schaffen is afhankelijk van de taken en persoonlijke voorkeuren. Bepaal allereerst welk model je voorkeur heeft: een praktisch vouwmasker of een cupvormig type dat bestand is tegen inklappen? En vereisen de werkzaamheden een wegwerp (code ‘NR’) of herbruikbaar (code ‘R’) mondkapje? Laatstgenoemde kan tijdens meerdere shifts op één dag ingezet worden. Voor minimale ademweerstand zou je een uitademventiel kunnen overwegen. En wellicht heb je voorkeur voor een bepaald merk.

FFP2 masker online bestellen

Ontdek ons assortiment van kwalitatieve FFP2 stofmaskers en bestel jouw ideale exemplaar eenvoudig online. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag op weg naar een veilige werkplek.

Toon meer
25 resultaten (1-25)
Sorteren op: