FFP1 stofmaskers

Wij verkopen FFP1 stofmaskers, ofwel P1 stofmaskers, van onder meer de bekende merken 3M en Moldex. Al onze producten zijn van uitstekende kwaliteit en concurrerend geprijsd.

Wat is een FFP1 masker?

Een FFP1 fijnstofmasker (Engels: Filtering Face Piece) bedekt de mond en neus en beschermt de drager tegen het inademen van deeltjes. Het toegevoegde getal ‘1’ geeft de filterefficiëntie aan. In totaal bestaan er drie beschermingsklassen (1, 2 en 3). FFP1 is de laagste veiligheidsklasse en FFP3 de hoogste.

Mate van bescherming die FFP1 stofmaskers bieden

FFP1 mondneusmaskers zijn geschikt voor lichte werkzaamheden waarbij hinderlijke stoffen vrijkomen. Ze bieden bescherming tot maximaal vier keer de WNG (Wettelijke Nederlandse Grenswaarde) en filteren minimaal 78% van de deeltjes. De zijkant lekkage (rondom het gezicht) is maximaal 22%. De poriën van een FFP1 masker zijn relatief groot waardoor alleen grove deeltjes worden tegengehouden.

Werk je met schadelijke stoffen? Dan heb je een hogere beschermingsklasse nodig. Wij verkopen ook FFP2 en FFP3 stofmaskers. Neem gerust contact met ons op voor advies over welk product je het best aan kan schaffen.

Het ideale FFP1 masker voor jouw werkzaamheden

Er zijn verschillende soorten P1 stofmaskers verkrijgbaar. Ga je voor een flexibel en compact vouwmasker of voor een cupvormig exemplaar dat bestand is tegen inklappen? Bepaal ook of je een type wilt dat herbruikbaar is (meerdere shifts op één dag). Dit wordt aangeduid met de letter ‘R’. Wegwerp stofmaskers zijn voorzien van de letter ‘NR’. Daarnaast kan je kiezen voor een uitademventiel. Een ventiel verbetert het ademgemak en comfort. En wellicht heb je voorkeur voor een bepaald merk.

FFP1 masker online bestellen

Een FFP1 stofmasker kopen doe je eenvoudig en voordelig in onze webshop. Wij hebben een ruim en kwalitatief aanbod aan adembescherming.

Toon meer
15 resultaten (1-15)
Sorteren op: