Ons aanbod aan Moldex halfgelaatsmaskers

Bij Moldex zijn verschillende soorten halfgelaatsmaskers te vinden, maar alle halfgelaatsmaskers vallen onder de 7000 en 8000 serie. Van deze twee is de reeks 7000 het meest populair door de veelzijdige maskers die hieronder vallen. De 7001/7002/7003 maskers zijn gemaakt van TPE en zijn hierdoor erg huidvriendelijk. Door de Easy Lock aansluiting is het mogelijk om met één draai de juiste filter op het masker te bevestigen. De individuele en instelbare draagbanden bieden optimaal comfort en door de drop down functie, kan het masker om de nek worden gehangen. De 7004/7005/7006 halfgelaatsmaskers zijn gemaakt van silicone, wat deze maskers meer geschikt maakt voor werkomstandigheden onder extreme temperaturen omdat ze vormvast blijven. De 8000 serie maskers hebben een extreem lage ademweerstand en unieke filterbevestigingen. Met behulp van de Moldex 8090 en 8095 filterhouders kun je stoffilters op het masker of op gasfilters monteren. Deze maskers zijn comfortabel, licht gewicht en hebben een optimaal gezichtsveld.

De juiste maat selecteren

Om ervoor te zorgen dat schadelijke stoffen het masker niet binnendringen, is het belangrijk dat het masker goed aansluit op het gezicht. De 7000 en 8000 serie halfgelaatsmaskers zijn beschikbaar in de maten S, M en L. Welke maat voor jou geschikt is, is afhankelijk van de lengte, breedte en vorm van het gelaat. De afstand tussen de neus en de punt van de kin geeft relatief nauwkeurig aan welke maat het beste kan worden uitgekozen.

  • Afstand = 110 mm (+/- 5 mm): S (klein)
  • Afstand = 120 mm (+/- 5 mm): M (gemiddeld)
  • Afstand = 130 mm (+/- 5 mm): L (groot)

Maskers en toebehoren

Bij het aanschaffen van een halfgelaatsmasker komt meer kijken dan alleen het kopen van het masker. Om te zorgen voor de juiste adembescherming moeten de juiste filters worden bevestigd. Elke filter is bestemd voor een andere situatie en op de pagina Moldex filters is te lezen welke filter het beste is voor jouw klus.

Om tijdens het dragen van een halfgelaatsmasker, ook de ogen te beschermen heeft Moldex een speciale veiligheidsbril ontwikkeld: Moldex Adapt 2K veiligheidsbril.

En wanneer je klaar bent met jouw werkzaamheden of als het masker (met filters) moet worden verplaatst, kan je met de Moldex 7995 opbergdoos het masker uitstekend beschermen tegen beschadiging of stof.

Moldex halfgelaatsmasker kopen bij PBM discounter

Op onze site is een ruim aanbod aan persoonlijke beschermingsmiddelen te vinden. En allemaal voor een betaalbare prijs. Je vindt het juiste Moldex halfgelaatsmasker zonder hiervoor te veel te hoeven te betalen.