3M filters

Bij 3M is een ruim assortiment aan stof-, gas-, damp en combinatiefilters te vinden. Hier vind je de juiste filter voor jouw klus. 

Lees meer
30 resultaten (1-30)
Sorteren op:

3M gas- en Dampfilters

3M gas- en dampfilters beschermen tegen gevaarlijke en hinderlijke dampen en gassen. De trapeze vormige filters zorgen voor een lage ademhalingsweerstand, in combinatie met het lichte gewicht en een goede balans kun je zelfs in de gevaarlijkste omgevingen comfortabel je werkzaamheden verrichten. Door het achterovergebogen profiel heb je een optimaal gezichtsveld. Een 3M gas- en dampfilter of 3M cardridge kan op de volgende vlakken bescherming bieden:

  • Type A (bruin): organische gassen en dampen met een kookpunt hoger dan 65°C.
  • Type AX (bruin): organische gassen en dampen met een kookpunt lager dan 65°C.
  • Type B (grijs): anorganische gassen en dampen. Bijvoorbeeld chloor, waterstofsulfide en waterstofcyanide (HCN of blauwzuurgas).
  • Type E (geel): zwaveldioxide en andere zure gassen en dampen.
  • Type K (groen): ammoniak en organische ammoniakderivaten.
  • Type Hg (rood): kwikdamp

3M stoffilters

3M stoffilters beschermen juist tegen verschillende stof, nevel en andere deeltjes. Daarnaast bieden sommige modellen ook ozonbescherming. Net als gas- en dampfilters hebben de stoffilters een lage ademhalingsweerstand, een licht gewicht en de juiste balans wanneer bevestigd aan het juiste 3M vol- of halfgelaatsmasker. Sommige 3M filters kunnen eenvoudig gebruikt worden met een gas- en dampfilter. Hierover kun je meer lezen in het onderstaande kopje 3M combinatiefilters. De 3M stoffilters beschermen tegen de volgende gevaren:

  • P1 filters: grove, hinderlijke deeltjes
  • P2 filters: fijnere, schadelijke deeltjes
  • P3 filters: fijne, giftige deeltjes die kunnen worden opgenomen in het bloed

De meest verkochte 3M P2 stoffilters zijn:

De meest verkochte 3M P3 stoffilters zijn:

De volgende modellen bieden ook bescherming tegen ozon dampen:

3M combinatiefilters

De 3M combinatiefilters zijn een samenvoeging van een 3M stof- gas- en dampfilter, Een combinatiefilter beschermt tegen gassen, dampen én vaste en vloeibare deeltjes. De meest voorkomende combinatiefilters zijn A2-P3 filters. Deze combinatie is op verschillende manieren beschikbaar. Om de verschillende stof- en gas- en dampfilters aan elkaar te kunnen bevestigen is het belangrijk dat je een filterhouder hebt zoals de 501 filterhouder. Vervolgens kun je eenvoudig de verschillende filters aan elkaar klikken. Wanneer je een klik hoort zitten de filters goed vast. Op deze manier kan je bijvoorbeeld het 3M 6055 gas- en dampfilter en het 3M 5935 stoffilter met elkaar combineren in de 3M 501 filterhouder. Natuurlijk zijn er ook andere combinaties mogelijk. Er zijn ook gebruiksklare combinatiefilters zoals het 3M 6099 combinatiefilter.

Let op! Uitzonderingen zijn de 3M 6098 en 3M 6099 filters, deze zijn niet te gebruiken met 3M halfgelaatsmaskers.

Verschil 3M bajonetaansluiting en 3M Secure Click aansluiting

Een filter met een bajonetaansluiting zorgt voor een betrouwbare aansluiting met de juiste filter. Met de nieuwe 3M bajonetaansluiting kun je eenvoudig het filter in het masker duwen tot je een klik hoort en de filter komt ook makkelijk weer los. Filters met een secure click aansluiting zijn nog eenvoudiger te gebruiken door een snelle en veilige bevestiging. Met één klik is de filter bevestigd en kan je er zeker van zijn dat de filter goed vast zit. Met de seal check knop kan je nog een keer checken of het masker waaraan de filter is bevestigd goed aansluit. Klik voor meer informatie over de Secure Click technologie.

De 3M filters zijn net zo breed inzetbaar als dat ze divers zijn. Zo kunnen de filters bijvoorbeeld hobbymatig worden ingezet. Maar je kan ook denken aan algemene fabricage of zware industrie.

3M beschikt ook over motoraangedreven ademhalingssystemen zoals Versaflo en Adflo. Voor deze filters kan je een kijkje nemen naar onze pagina: filters voor motoraangedreven ademhalingssystemen.